“Țvetaeva” – plăcinta mea preferată cu aluat crocant și sfărâmicios și umplutură de mere. Un deliciu absolut!

“Țvetaeva” este un desert cu mere foarte popular, care se prepară din mere acrișoare. Această plăcintă a fost numită în cinstea surorilor Anna și Marina Țvetaeva, care-și serveau oaspeții cu acest minunat desert.

Toți erau încântați de acest deliciu, deoarece avea un gust nemaipomenit, blatul sfărâmicios și merele scăldate în cremă de smântână formează o combinație bestială, care nu te lasă indiferent. Presărați plăcinta cu zahăr pudră sau scorțișoară și serviți-o cu un ceai aromat sau cafea!

Ingrediente

– 190 g de făină

– 160 g de unt

– 1 pahar de zahăr

– 5 mere (acrișoare)

– 300 g de smântână

– 1 linguriță de praf de copt

– 1 ou

– 1/2 lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați 130 g de făină cu praful de copt. Cerneți amestecul printr-o sită. Puneți 150 g de unt, tăiat în bucăți. Frecați masa cu mâinile sub formă de firimituri. Adăugați 100 g de smântână și frământați rapid aluatul. Înveliți-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

2. Preparați umplutura. Bateți oul cu zahăr până la dizolvarea acestuia. Amestecați masa obținută cu 200 g de smântână și 2 linguri de făină.

3. Curățați merele de coajă și cotor. Tăiați-le felii subțiri, stropiți-le cu sucul de la jumătate de lămâie și amestecați-le, ca să nu-și schimbe culoarea.

4. Ungeți forma de copt cu untul rămas și așezați aluatul. Puneți deasupra merele și turnați crema de smântână.

5. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de cel puțin 40 de minute. Faceți testul scobitorii

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1