Un chec original, asemenea unei prăjituri – o adevărată capodoperă cu mere!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de prăjitură cu mere. Deliciul este foarte gustos, aromat și apetisant. Din cele mai banale ingrediente veți obține o prăjitură superbă, care se și pregătește foarte simplu, chiar fără bătăi de cap. Vă îndemnăm să descoperiți o altă latură a unui gust desăvârșit de prăjitură cu mere.

INGREDIENTE  

– 200 g de făină

– 5 ouă

– 1 priză de sare

– 3 lingurițe praf de copt

– 50 ml suc de lămâie

– 1 lingură de zahăr pudră

– 125 g de unt

– 200 g de zahăr

– 12 g de zahăr vanilat

– 3 linguri de frișcă

– 200 g de smântână

– 600 g de mere

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol untul la temperatura camerei cu sarea, 125 g de zahăr și zahărul vanilat. Frecați ingredientele.

2. Apoi adăugați treptat 3 ouă în bolul cu ingrediente. Amestecați compoziția, apoi adăugați treptat făina cernută și praful de copt. Turnați frișca și frământați aluatul.

3. Puneți aluatul finit într-o formă de copt, preventiv unsă generos cu unt. Aplatizați-l și uniformizați-l într-un blat cu bordură.

4. Spălați merele (la dorință puteți să le decojiți). Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați merele în 4 părți egale sau felii mai subțiri. Stropiți merele cu sucul de lămâie.

5. Așezați frumos feliile de măr deasupra blatului, aplatizându-le ușor.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 12-15 minute.

7. Combinați într-un bol aparte smântâna cu zahărul rămas și 2 ouă. Omogenizați ingredientele, folosind telul sau mixerul.

8. Scoateți prăjitura din cuptor. Turnați și răspândiți compoziția din smântână deasupra prăjiturii. Întoarceți prăjitura la cuptor. Coaceți-o încă timp de 50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Opriți focul și scoateți deliciul din cuptor. Lăsați prăjitura să se răcească și decorați-o cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1