Un deliciu ca la restaurant – ”spirale” din vinete cu chifteluțe! Deliciu deosebit, cu un gust incomparabil!

Sunteți amator al acestei legume? Poftim și așa o rețetă delicioasă cu vinete – ”spirale” frumoase, gustoase și simplu de gătit. Rețeta de mai jos cu siguranță trebuie încercată. Veți obține o compoziție culinară deosebit de aspectuoasă, apetisantă și aromată. ”Spirala” din vinete cu carne tocată va fi un deliciu perfect pentru zilele de weekend petrecute cu familia dragă sau pentru masa de sărbătoare.

INGREDIENTE  

– 6 vinete

– 130 g de cașcaval

– 250 g de carne tocată

– 1 ceapă

– 2 căței de usturoi

– 3-4 frunze de busuioc

– sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SOS 

– 300 ml suc de roșii (sau 2 linguri pastă de roșii)

– 2 căței de usturoi

– 1/3 linguriță de piper negru măcinat

– 2 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1.  Spălați vânăta și îndepărtați cotorul.

2. Puneți vânăta pe tava de lemn. Aranjați cariocile în ambele părți de-a lungul vinetei. Țineți bine leguma și cariocile în același timp. Tăiați vânăta rondele (până la limită și păstrați distanța de la bază).

3. Întoarceți vânăta pe partea opusă, puneți iar cariocile și procedați analogic. Veți obține o ”spirală”. Uniți capetele ”spiralei” cu o scobitoare. Procedați astfel cu toate vinetele. Veți obține 6 porții.

4. Aranjați vinetele pe o tavă de copt.

5. Tocați carnea cu un robot de bucătărie sau folosiți o mașină de tocat carne. Puneți carnea tocată într-un vas.

6. Curățați ceapa și usturoiul. Tăiați legumele mărunt. Tocați busuiocul mărunt cu ajutorul unui cuțit.

7. Adăugați în vasul cu carnea tocată ceapa, usturoiul și busuiocul tăiat mărunt. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați bine.

8. Împărțiți carnea tocată în șase părți egale și formați chifteluțe. Aranjați câte o chifteluță în centrul fiecărei vinete.

9. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Presărați chifteluțele cu cașcaval.

10. Preparați sosul: turnați într-un bol sucul de roșii (puteți folosi pasta de roșii, amestecată cu 250 ml de apă și puțină sare). Adăugați usturoiul tocat mărunt, piperul negru măcinat și uleiul vegetal. Amestecați bine sosul.

11. Turnați sosul în tava de copt.

12.  Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Pe parcursul coacerii, cu ajutorul unei linguri, turnați sosul din tavă peste vinete. Gustarea va fi gata până chifteluțele se vor coace complet.

13. Aranjați gustarea pe o farfurie, îndepărtați scobitoarea și decorați cu verdeață. Puteți stropi cu puțin sos de roșii din tavă și presărați cu cașcaval.

Notă: Pentru a vă ușura procesul tăierii vinetelor, trebuie inventat un ”dispozitiv”, datorită căruia veți păstra aceeași distanță de la bază. Veți avea nevoie doar de două carioci (ele vor împiedica depășirea limitei de tăiere).

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1