O bunătate de desert din griș, pe care nu vei dori să-l împărțiți cu nimeni!

Nu ezitați să vă răsfățați cu un desert delicios, fin și ușor. Vă propunem o rețetă de mousse din merișoare. Este o rețetă originară din Franța, unde cei mai notorii cofetari mereu ne bucură cu delicatese originale. Desertul este fin, aerat, aromat și sănătos. Mousse-ul de merișoare poate fi servit atât în calitate de desert, cât și în calitate de topping pentru bucatele cu carne.

INGREDIENTE

– 300 g de merișoare

– 100 g de griș

– 250 g de zahăr

– 400 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați merișoarele și pisați-le cu un pistil sau cu o linguriță. Adaugați 0,5 pahar de apă fiartă rece. Strecurați sucul printr-o plasă de tifon sau sită mică.

2. Turnați într-o cratiță restul merișoarelor și apa rămasă. Adaugați zaharul. Puneți cratița pe foc și aduceți până la fierbere.

3. Adaugați grișul în siropul obținut. Fierbeți timp de 15 minute la foc mic. Amestecați siropul încontinuu, cu ajutorul unei spatule. Lăsați să se răcească.

4. Turnați sucul de merișoare peste siropul cu griș. Bateți compoziția cu ajutorul unui mixer sau robot de bucătărie. Volumul acesteia se va dubla și mousse-ul va căpăta o textură cremoasă.

5. Turnați desertul în pahare de servit. Decorați cu frișcă bătută, ciocolată rasă sau fulgi de migdale.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!