Un deliciu nemaipomenit din cartofi, care se prepară extrem de rapid!

“Cuiburile din cartofi cu umplutură de brânză” sunt deosebit de gustoase și arată foarte frumos și original. Acestea pot fi servite în calitate de gustare pe masa de sărbătoare sau la micul dejun. Mâncarea din cartofi este delicioasă, are un gust gingaș și o aromă extraordinară. Serviți cuiburile cu salată verde.

INGREDIENTE

-650 g de cartofi

-1/2 linguriță de oregano

-1/2 linguriță de busuioc

-1/2 linguriță de piper alb

-2 căței de usturoi

-1 ou

-pătrunjel

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-100 g de brânză de vaci

-50 g de brânză suluguni

-1 lingură de apă

-8 ouă de prepeliță

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați cartofii bine și fierbeți-i cu coajă până vor fi gata. Apoi lăsați-i să se răcească, decojiți-i și dați-i prin răzătoare.

2. Mutați cartofii într-un bol, adăugați usturoiul dat prin presă și toate condimentele. Tocați verdeața spălată și puneți-o în cartofi, spargeți oul și amestecați toate ingredientele.

3. Tapetați tava cu hârtie de copt sau covoraș de silicon și puneți un inel de patiserie mic. Puneți masa de cartofi în interior, presați-o și faceți la mijloc o adâncitură mică. Procedați astfel cu toată masa de cartofi.

4. Pregătiți umplutura. Puneți brânza de vaci într-un bol și radeți deasupra brânza suluguni, turnați 1 lingură de apă și presărați sarea (la dorință), amestecați bine. Umpleți cuiburile de cartofi cu amestecul obținut.

5. Încălziți cuptorul la 200 de grade și coaceți cuiburile timp de 20 de minute. Apoi scoateți-le din cuptor, faceți la mijloc adâncituri mici și spargeți ouăle de prepeliță. Dați cuiburile la cuptor pentru 5-7 minute. Scoateți cuiburile din cuptor, așezați-le pe un platou și serviți-le la masă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1