Un deliciu remarcabil dintr-un pachet de chefir! Pateuri pufoase la tigaie, cu umplutură din fructe de pădure suculente!

Deserturile preparate după rețetele de familie sunt întotdeauna delicioase. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă de pateuri delicioase cu fructe de pădure. Aceste pateuri se asociază cu astfel de cuvinte calde precum: „bunica”, „mama”, „familia”. Aluatul este simplu, dar este minunat – se prepară fără drojdie și fără bătăi de cap. Este deosebit de important: să nu folosiți mai multă făină, deoarece aluatul ar trebui să fie ca mierea groasă. Acesta este secretul!

INGREDIENTE  

– 400 ml de chefir

– 0,5 linguriță de sare

– 1 lingură de ulei vegetal

– 400 g fructe de pădure

– 1,5-2 linguri de zahăr

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 350-400 g de făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați fructele de pădure și așezați-le pe un prosop de hârtie.

2. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol chefirul cu sarea, uleiul vegetal, zahărul și bicarbonatul de sodiu. Amestecați ingredientele folosind telul.

3. Cerneți făina în bolul cu ingrediente. Omogenizați aluatul, folosind o spatulă. Trebuie să obțineți un aluat de o consistență precum mierea mai groasă.

4. Presărați mâinile cu făină cernută.

5. Luați 1 lingură plină de aluat și așezați-l în palmă. Așezați pe centru niște fructe de pădure, apoi cu mâna înfăinată lipiți marginile, formând un pateu. Procedați similar cu aluatul și fructele de pădure rămase.

6. Puneți imediat pateurile pe o tigaie încinsă cu ulei vegetal. Coaceți pateurile la foc mic, sub capac, aproximativ câte 3 minute pe fiecare parte.

7. Așezați pateurile pe un prosop de hârtie, să înlăturați excesul de ulei. Apoi dați pateurile fierbinți într-o cratiță și acoperiți-le cu capac.

8. Serviți deliciul cu o cană de lapte sau ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi

1