Un desert ușor și delicios fără coacere, care vă va aminti de copilărie!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de desert fără coacere. Preparatul fără coacere este foarte gustos și ușor, care vă va aminti de copilărie. Probabil ați intuit deja ce fel de desert este, desigur ne referim la laptele de pasăre. Este atât de tandru încât se va topi în gură și pentru o clipă veți călători în frumoasa copilărie.

INGREDIENTE  

– 1 l de smântână

– 3 linguri pudră de cacao naturală

– 1 pahar de zahăr

– 50 g de gelatină

– 0,5 l de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți primul strat al desertului: dizolvați gelatina într-un vas cu 100 ml de lapte la temperatura camerei. Apoi topiți gelatina la baia cu aburi.

2. Combinați într-un bol aparte 500 g de smântână cu 0,5 pahar de zahăr. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până obțineți o compoziție densă.

3. Amestecând încontinuu, adăugați pudra de cacao și 200 ml de lapte, la temperatura camerei. Continuați să mixați compoziția, apoi adăugați 1/2 din cantitatea gelatinei. Omogenizați compoziția.

4. Tapetați o formă de sticlă cu folie alimentară sau luați o formă de silicon (poate fi una mare sau câteva mici). Turnați compoziția rezultată, uniformizați-o și dați-o la frigider, pentru 30 de minute.

5. Pregătiți al doilea strat al desertului: procedați similar cu ingredientele rămase (fără pudra cacao). Turnați compoziția albă delicioasă deasupra stratului de ciocolată, apoi iar dați desertul la frigider, până se va răci complet. La dorință, puteți decora desertul cu pudră de cacao sau ciocolată rasă.

Notă: La dorință, puteți pregăti câteva porții mici de desert, alternând straturile în mod diferit.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1