O mâncare caldă foarte gustoasă. Carne suculentă, aluat crocant și totul pe un bețisor de lemn… Fantastic!

Lulya-kebab reprezintă un fel de mâncare cald, foarte popular în regiunea Caucazului, țările din Asia centrală și Balcani. O caracteristică distinctă a procesului de pregătire este faptul că carnea se amestecă foarte bine, un timp mai îndelungat. În acest timp se elimină proteina, datorită căreia carnea tocată devine mai densă și mai vâscoasă. Vă prezentăm o rețetă de Lulya-kebab delicios, cu carne de pui în aluat. Obțineți un deliciu deosebit de apetisant și aspectuos, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

-600 g piept de pui

-1 ceapă

-100 g de prune uscate

-200 g de aluat foietaj

-sare

-piper negru măcinat

-busuioc

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dați carnea de pui prin mașina de tocat carne sau tăiați-o bucăți cât mai mici cu cuțitul. Dacă doriți să obțineți o carne mai suculentă – tăiați-o cu cuțitul.

2. Curățați și dați ceapa prin mașina de tocat. Amestecați carnea cu ceapa și busuiocul.

3. Amestecați carnea cu mâinile, nu mai puțin de 15 minute. Astfel, aceasta își va ține bine forma pe bețișoare.

4. Înveliți carnea în folie alimentară și dați-o la frigider pentru 2-3 ore (acesta este încă un truc, datorită căruia carnea se va fixa mai bine pe bețișoare).

5. Înfigeți pe fiecare bețișor câte 2 prune uscate. Formați niște pârjoale în formă de elipsă, în jurul prunelor uscate.

6. Întindeți aluatul într-un blat și tăiați-l fâșii, cu grosimea de 2 cm.

7. Înveliți fiecare lulya-kebab cu 2 fâșii de aluat. La dorință, puteți unge aluatul cu gălbenuș bătut sau presăra cu semințe de susan.

8. Aranjați kebab-urile pe o tavă de copt, unsă cu ulei. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C pentru 40 de minute. Periodic, întoarceți-le pe partea cealaltă. Preventiv, înmuiați bețișoarele în apă sau acoperiți capetele cu folie de aluminiu. Astfel, acestea nu se vor arde.

9. Serviți kebab-urile calde. La dorință, acestea pot fi servite pe un platou cu pătrunjel, coriandru sau altă verdeață preferată. Kebab-urile se combină perfect cu orice sos picant, dulce-acrișor sau cu sos pe bază de usturoi. În calitate de garnitură serviți vinete prăjite, ciuperci sau cartofi copți.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1