Un grădinar iscusit, ne dezvăluie metoda de creștere a unei sfecle mari și suculente!

Munca în grădină este în plină desfășurare. Plantarea semințelor și răsadurilor la momentul potrivit este foarte importantă. Dar fără îngrijire ulterioară, o recoltă bună nu va fi. Sfecla poate fi atribuită plantelor fără pretenții. Chiar și în condiții nefavorabile pentru creștere, cultura se dezvoltă destul de activ. Dar udarea abundentă și fertilizarea culturii cu sare vă vor permite să colectați cea mai mare sfeclă.

Acesta nu este o greșeală dactilografică. Anume soluția salină ajută sfecla să crească suculentă și dulce. Mai mult decât atât, este dezastruoasă pentru alte culturi. Udarea cu apă sărată permite saturarea solului cu sodiu. Această tehnică netradițională va proteja sfecla de uscăciune și ofilire. Iar cum și când să hrănești sfecla, vom spune în articolul de mai jos.

Hrănirea sfeclei cu apă sărată

Cum se prepară soluția salină:

Deci, trebuie să folosiți sare gemă ne iodată. De asemenea, soluția salină face față luptei împotriva dăunătorilor. Dar pentru fiecare tip de prelucrare, există proporții diferite.

Pentru udarea sfeclei, dizolvați 1 linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă. Turnați concentratul pregătit într-o găleată cu 10 L de apă pură la temperatura camerei. Udați rădăcinile, dar mai bine să evitați lichidul direct pe rădăcini. Străduiți-vă să udați solul din jur pentru a nu dăuna procesului de dezvoltare a sfeclei.

Pentru a scăpa de dăunători și a proteja frunzele de ofilire, diluați 1 lingură de sare gemă în 10 litri de apă caldă. Pulverizați frunzele și acordați o atenție deosebită părților opuse ale acestora. Procedura trebuie efectuată atunci când frunzele încep să se înroșească.

O soluție salină cu o concentrație mai mare va ajuta la protejarea sfeclei de afide și omizi. Se dizolvă 1 pahar de sare în 10 L de apă la temperatura camerei și se pulverizează. Aveți grijă să nu nimerească apa sărată pe alte culturi.

Când se hrănește sfecla cu îngrășăminte?

Îngrășământul pentru sfeclă se folosește cel mai bine de trei ori pe sezon. Pentru prima dată, îngrășământul cu sare trebuie făcut după apariția a 6-7 frunze. A doua oară trebuie să udați sfecla în timpul formării rădăcinii. A treia udare se face cu cel mult două săptămâni înainte de recoltare.

Udarea periodică și fertilizarea cu sare vă vor aduce o recoltă minunată de sfeclă. Dar să nu exagerați. Totul ar trebui să fie cu moderație.

O roadă bogată să aveți!

1