Un mod unic de preparare a cărnii pentru a obține un gust perfect!

Carnea de porc este universală și poate fi preparată în diverse moduri, fiind cea mai preferată în rândul consumatorilor de carne. Astăzi vă oferim o rețetă deosebită de prepare a cărnii, prin care veți obține un produs foarte suculent, savuros și moderat de picant.

Puteți prepara orice tip de carne după această rețetă, de exemplu, de vită, doar că timpul de coacere va fi mai mare. Preparați carnea de porc în acest mod și veți avea pe masa de sărbătoare o mâncare delicioasă și rafinată!

CARNE DE PORC CU USTUROI LA CUPTOR

Ingrediente

– 3 kg de carne de porc

– 0.5 pahar de apă

– 8 căței de usturoi

– 0.5 linguriță de piper negru măcinat

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dați usturoiul curățat prin presă și frecați-l cu sare și piper negru. Turnați deasupra apa și lăsați amestecul să stea timp de o oră.

2. Strecurați amestecul și ungeți carnea cu masa de usturoi care a rămas. Umpleți o seringă culinară sau de unică folosință cu lichidul strecurat și injectați-l în carne în mai multe locuri. Faceți cât mai multe înțepături.

3. Puneți carnea pe o tavă tapetată cu folie de staniol și coaceți-o la 200 de grade până se va rumeni. Stropiți carnea periodic cu sucul lăsat de aceasta.

4. Serviți carnea tăiată felii subțiri.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1