Un prânz sau cină delicioasă cu cartofi – o rețetă simplă, cu un rezultat peste măsura așteptărilor!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă perfectă de prăjitură de cartofi, cu umplutură. Acest fel de mâncare este perfect pentru a-l servi atât ziua la prânz cât și la cină, alături de familia dragă. Este o prăjitură de cartofi apetisantă, aromată și sățioasă, care se prepară la tigaie. Grozava combinație de cartofi cu umplutură de ciuperci vă va cuceri din prima. Din cele mai banale ingrediente veți obține o prăjitură foarte gustoasă, care se prepară destul de simplu.

INGREDIENTE  

– 1 kg de cartofi

– 300 g de ciuperci champignon

– 3 ouă

– 1 ceapă

– 2 linguri de făină cernută

– 100 g de cașcaval

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– condimente după gust

– ulei vegetal

– mărar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine ciupercile și tăiați-le felii. Prăjiți ciupercile într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se vor înmuia.

2. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o jumătăți de rondele. Adăugați ceapa în tigaia cu ciuperci. Amestecați legumele și prăjiți-le, până se vor rumeni frumos. Potriviți legumele cu sare și piper negru măcinat după gust, amestecați-le și înăbușiți-le până sunt gata. Opriți focul.

3. Curățați cartofii, spălați-i bine și dați-i prin răzătoarea mare. Stoarceți puțin cartofii de sucul eliberat și puneți-i într-un bol. Spargeți ouăle în bolul cu cartofi, adăugați făină și potriviți ingredientele cu condimente după gust. Adăugați mărarul, preventiv spălat și tăiat mărunt. Amestecați compoziția de cartofi.

4. Puneți o tigaie mai adâncă pe foc, încingeți-o și turnați puțin ulei vegetal. Turnați, răspândiți și uniformizați 1/2 din compoziția cu cartofi. Înăbușiți cartofii timp de 5 minute sub capac.

5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

6. Luați capacul și puneți ciupercile prăjite deasupra, răspândindu-le și uniformizându-le într-un strat. Acoperiți stratul de ciuperci cu cașcavalul ras, apoi răspândiți și uniformizați compoziția de cartofi rămasă. Înăbușiți ingredientele sub capac, timp de 10 minute, la foc mic.

7. Luați capacul și puneți pe tigaie o farfurie plată. Răsturnați prăjitura pe partea opusă și iar puneți-o în tigaie. Coaceți prăjitura la foc mic timp de încă 10 minute, sub capac. Opriți focul.

8. Transferați prăjitura delicioasă pe o farfurie plată și serviți-o fierbinte, alături de sosul preferat, cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1