Un tort extrem de gingaș și delicios ”Duet de ciocolată”!

Tortul ”Duet de ciocolată” este un desert extrem de gingaș și aerat. Atât de fin, acesta pur și simplu se topește în gură. Cu blat moale și două tipuri de mousse: de frișcă și de ciocolată, acest desert este perfect pentru a fi servit la masa de sărbătoare. Cu toate că este foarte arătos, acesta se prepară destul de simplu. Nu ezitați să-i surprindeți pe cei dragi cu un deliciu de zile mari.

INGREDIENTE PENTRU PANDIȘPAN

– 60 g de făină

– 20 g pudră de cacao

– 60 g de zahăr

– 50 g de unt

– 3 ouă

– 1-2 lingurițe de zahăr vanilat

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE MOUSSE DIN CIOCOLATĂ NEAGRĂ

– 150 g de ciocolată neagră

– 300 ml de frișcă 30%

– 2 g de gelatină

– 1 ou

– 1 gălbenuș

– 30 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE MOUSSE DIN CIOCOLATĂ ALBĂ

– 150 g de ciocolată albă

– 300 ml de frișcă 30%

– 4 g de glatină

– 1 ou

– 1 gălbenuș

– 30 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tapetați o formă de copt cu hârtie și ungeți-o cu ulei.

2. Pregătiți pandișpanul: bateți ouăle cu zahărul tos și cel vanilat. Folosiți un mixer la viteză mare. Volumul amestecului trebuie să se tripleze. Obțineți un amestec alb și pufos.

3. Într-un bol, cerneți făina cu pudra de cacao. Treptat (în 2 porții), turnați făina cu pudra de cacao în spuma de ouă. Amestecați cu grijă, într-o singură direcție. Obțineți un aluat omogen.

4. Topiți untul. Adăugați 2-3 linguri de aluat în vasul cu unt topit. Amestecați.

5. Turnați untul topit în bolul cu aluat. Amestecați cu grijă.

6. Turnați aluatul în forma de copt și uniformizați-l. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade, timp de 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

7. Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să se răcească, timp de aproximativ 10 minute.

8. Îndepărtați forma de copt și hârtia. Așezați pandișpanul pe o grilă și lăsați-l să se răcească.

9. Pregătiți mousse-ul din ciocolată neagră: rupeți ciocolata bucăți mici și topiți-o la baia de aburi. Amestecați încontinuu.

10. Bateți frișca, până obțineți o cremă cu vârfuri stabile. Dați-o la frigider.

11. Înmuiați gelatina în apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

12. Într-un bol, bateți oul cu gălbenușul și zahărul. Încălziți amestecul la baia de aburi, până temperatura acestuia va ajunge la 57 de grade.

13. Luați ouăle cu zahăr de pe baia de aburi și turnați compoziția într-un bol. Amestecați cu ajutorul mixerului, la viteza maximă.

14. Topiți gelatina la baia de aburi sau la cuptorul cu microunde. În nici un caz nu aduceți amestecul până la fierbere.

15. Amestecând încontinuu, turnați gelatina în amestecul cu ou. Amestecați până compoziția se va răci până la 24 de grade.

16. Micșorați viteza mixerului până la cea mai mică. Cu un jet subțire, turnați ciocolata topită. Amestecați cu o spatulă.

17. Treptat (în 3 porții), adăugați în mousse-ul de ciocolată frișca bătută. Amestecați cu grijă, într-o singură direcție.

18. Așezați pandișpanul într-o formă de copt detașabilă. Turnați în formă mousse-ul de ciocolată și uniformizați-l. Dați forma la congelator.

19. Pregătiți mousse-ul cu ciocolată albă: rupeți ciocolata bucăți mici și topiți-o la baia de aburi. Amestecați încontinuu. Repetați punctele 10-17 și pregătiți mousse-ul.

20. Scoateți forma de copt din congelator. Acoperiți mousse-ul de ciocolată neagră cu cel de ciocolată albă. Uniformizați-l. Dați forma la frigider pentru cel puțin 10 ore.

21. Scoateți forma din frigider. Treceți cu un cuțit foarte bine ascuțit pe marginea acesteia. Îndepărtați forma și așezați tortul pe un platou. Decorați-l după gust.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1