Un tort fără coacere rapid și foarte gustos!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă reușită de tort gingaș fără coacere, cu cremă fiartă. Această rețetă este ideală pentru gospodinele care nu au timp să stea la bucătărie toată ziua, dar care doresc un desert aromat, gustos și apetisant. Acest tort de casă se prepară foarte simplu, este consistent și are un gust desăvârșit. Uimiți familia dragă cu un desert superb.

INGREDIENTE 

– 420 g de biscuiți

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ 

– 1 pahar de zahăr

– 1 ou

– 1 lingură de făină cernută

– 1 pahar de lapte cald

– 1/2 lingură de amidon de cartofi

– 200 g de unt

– pudră de cacao pentru decor (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți crema: bateți ouăle cu zahărul într-un bol, folosind telul.

2. Turnați într-o cratiță laptele cald și amestecați-l cu făină cernută și amidonul. Turnați ouăle bătute în cratița cu lapte. Amestecați ingredientele.

3. Lăsați crema să se răcească, apoi adăugați untul. Omogenizați crema, folosind mixerul. Dați cratița cu cremă la frigider pentru 1 oră.

4. Asamblați tortul: așezați pe un platou dreptunghiular 5 straturi de biscuiți a câte 11 bucăți (sau 8 bucăți, dacă doriți un tort mai mic). Ungeți generos fiecare strat de biscuiți cu cremă.

5. Decorați tortul cu pudra de cacao sau cu biscuiți fărâmițați. Dați tortul la frigider pentru 3-4 ore sau chiar peste noapte. Serviți desertul apetisant alături de o cafeluță sau ceașcă de ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1