Un tort fascinant fără coacere, din doar 3 ingrediente!

Vă prezentăm o rețetă reușită de tort fără coacere, doar din 3 ingrediente. Deliciul este incredibil de aromat, fin și suculent, din turte dulci, cu o cremă fină de smântână. Acesta se prepară simplu și într-un timp record. Din cele mai accesibile ingrediente obțineți un deliciu fascinant. Bucurați-i pe cei dragi cu cel mai moale, fin și aromat desert.

INGREDIENTE

– 500 g de turte dulci (proaspeți, fără umplutură)

– 4 banane

– 500 g de smântână 20%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tăiați turtele dulci rondele, cu grosimea de aproximativ 7 mm. Bucățile rămase fărâmițați-le cu mâinile. Le veți folosi pentru decor.

2. Decojiți bananele și tăiați-le rondele, de aproximativ 3 mm.

3. Pregătiți bolul sau forma în care veți aranja tortul. Tapetați-l cu folie alimentară, pliată în 2 straturi. Așezați feliile de turte dulci într-un strat și ungeți-le cu smântână, cât mai generos. Aranjați rondelele de banane într-un strat. Iar aranjați într-un strat turtele dulci, apoi smântâna. Alternați astfel straturile până veți asambla tortul. Ultimul strat trebuie să-l constituie feliile de turte dulci, unse cu smântână.

4. Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 8 ore sau peste noapte.

5. Îndepărtați folia alimentară de pe tort. Acoperiți tortul cu un platou și răsturnați-l. Îndepărtați folia alimentară și ungeți tortul cu smântână, apoi decorați-l cu fărâmiturile de turte dulci. Serviți deliciul apetisant cu o ceașcă de ceai aromat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1