Un tort fascinant fără coacere, gata în doar 45 de minute! Cel mai rapid desert din toate!

Vă prezentăm o rețetă de tort deosebit de apetisant și delicios, fără coacere. Acesta se prepară uimitor de simplu și rapid, din biscuiți, zefir și cremă fiartă. Este perfect pentru novicii în arta culinară. Într-un timp record și cu minim efort obțineți un tort aspectuos, fin și delicios, ce cucerește atât prin aspect, cât și prin gust.

INGREDIENTE

-6 biscuiți

-300 g de unt

-2 ouă

-1 kg de zefir

-1.5 pahar de zahăr

-1 pahar de lapte

-nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-o cratiță, bateți ouăle cu zahărul. Turnați laptele și puneți cratița pe foc. Amestecând încontinuu, fierbeți crema până se îngroașă. Nu o lăsați să facă bule.

2. Lăsați crema să se răcească puțin. Adăugați untul moale (la temperatura camerei) și amestecați bine, cu ajutorul unui mixer. Obțineți o cremă omogenă.

3. Tăiați zefirul de-a lungul, în 3 părți. Tocați biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie. Dacă nu dispuneți de un robot, aranjați biscuiții într-o pungă și fărâmițați-i cu ajutorul făcălețului.

4. Pregătiți platoul pentru a asambla tortul. Aranjați pe acesta un strat de zefir. Ungeți-l cu cremă și presărați-l cu biscuiții fărâmițați. Alternați astfel straturile, până veți folosi ingredientele pregătite.

5. Presărați tortul cu nuci tocate. Dați desertul al frigider pentru 12 ore. La dorință, acesta poate fi decorat și cu ciocolată rasă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1