Unt de banane – rețeta care a cucerit o lume întreagă!

Ați auzit vreodată de unt de banane? Acest deliciu poate fi preparat foarte simplu acasă din doar 4 ingrediente. “Untul de banane” se prepară foarte ușor, este absolut delicios, foarte cremos, delicat și aromat, ideal pentru micul dejun uns pe pâine proaspătă sau prăjită. Pe lângă banane, puteți adăuga diverse fructe: mere, pere, piersici și caise. Veți obține un deliciu sănătos, care poate fi păstrat la frigider și să vă răsfățați oricând papilele gustative. Notați această rețetă în cartea dvs de bucate!

Ingrediente

– 3 banane

– 1 cutie de ananas conservat

– 100 g de zahăr

– 1 lingură de suc de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți toate ingredientele necesare. Pentru prepararea untului de banane vă recomandăm să folosiți ananas conservat (bucățele), veți folosi atât ananasul, cât și siropul. Curățați bananele de coajă și rupeți-le sau tăiați-le bucățele.

2. Adăugați bucățelele de ananas.

3. Presărați zahărul, turnați siropul de ananas și sucul de lămâie.

4. Amestecați bine toate ingredientele și puneți masa la foc, aduceți la fierbere. Fierbeți masa la foc mic, amestecând continuu, ca să nu se ardă.

5. Apoi mărunțiți masa obținută cu blenderul până la omogenizare. Turnați untul fierbinte în borcane sterilizate și închideți-le cu capace metalice. Acest unt poate fi păstrat la frigider timp de cel mult 10 zile sau îl puteți consuma imediat!

6. Ungeți feliile de pâine cu unt de banane și serviți-le la micul dejun. Copiii vor savura cu plăcere!

Priviți modul de preparare pas cu pas în videoclipul de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!