Următoarea mea prăjitură va fi aceasta! O prepar de multe ori și mereu iese adorabilă!

Doriți să savurați ceaiul cu o prăjitură adorabilă, care pur și simplu se topește în gură? Încercați această prăjitură delicioasă cu pere și sufleu de albușuri, care arată magnific și are un gust demențial. Prăjitura are mai multe etape de preparare, însă rezultatul depășește toate așteptările. Vă recomandăm cu drag acest desert minunat!

Prăjitură cu pere și sufleu

INGREDIENTE 

-250 g de unt

-220 g de făină

-150 g de zahăr

-3 linguri de zahăr pudră

-15 g de zahăr vanilat

-70 g de smântână

-1 linguriță de praf de copt

-3 albușuri de ou

-500 g de pere

-1 linguriță de suc de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Frământați aluatul, bătând smântâna și 100 g de unt până la omogenizare, apoi combinați cu 170 g de făină cernută cu praful de copt. Dați aluatul la frigider pentru 30 de minute.

2. Tapetați cu hârtie de copt fundul unei forme de copt detașabile, cu diametrul de 22 cm. Distribuiți aluatul în formă, formând borduri înalte.

3. Curățați perele de coajă și semințe, tăiați-le felii și stropiți-le cu suc de lămâie, ca să nu-și schimbe culoarea, amestecați. Așezați perele în formă.

4. Frecați untul rămas cu zahăr și zahăr vanilat, puneți masa la foc mic și amestecați, aduceți la fierbere. Când masa va începe să fiarbă, adaugați 50 g de făină și amestecați bine, ca să nu rămână cocoloașe.

5. Turnați masa fierbinte într-un flux subțire deasupra perelor. Puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

6. Între timp preparați sufleul: bateți albușurile cu zahăr pudră până veți obține vârfuri tari.

7. Scoateți prăjitura din cuptor, așezați deasupra albușurile bătute, nivelați și dați prăjitura la cuptor pentru încă 15 minute la 140 de grade. Scoateți prăjitura când se va rumeni.

Notă: ca să nu se scurgă umplutura de pere, lăsați prăjitura să se răcească în formă, apoi dați-o la frigider pentru câteva ore. Umplutura se va întări și tarta porționată va arăta uimitor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1