Urmează câțiva pași simpli de conservare a castraveților și borcanele tale nu se vor umfla niciodată!

Dacă ai avut vreodată ghinionul să-ți explodeze borcanele cu murături sau alte conserve, atunci cred că știi cât de trist este! După atâta efort să se „năruie” totul într-o clipă…De acum încolo însă, te asigur cu nu vei mai avea astfel de necazuri!

Îți ofer cu mare drag o metodă foarte bună de conservare a castraveților, care îți va aduce satisfacții până în primăvara anului viitor sau chiar mai mult (în caz că mai rămâne ceva). Castraveții ies super aromați și crocanți și rămân așa timp îndelungat. Nu mai sta pe gânduri! Încearcă și te vei convinge! Baftă!

Ingrediente

— castraveți proaspeți

— frunze de hrean

— flori de mărar uscat

— usturoi

— zahăr

— sare

— esență de oțet (acid de oțet)

— borcane

Mod de preparare

1. Înmuiați castraveții în apă rece pentru 4-6 ore (astfel castraveții vor fi mai crocanți).

2. Spălați foarte bine borcanele cu detergent de vase și lăsați-le să se scurgă bine (cu gura în jos) pe un prosop curat de bucătărie. Nu este necesar să le sterilizați pe aragaz sau în cuptor. Important este să fie bine uscate! Fierbeți capacele.

3. Pregătiți 2 cratițe: una cu apă curată și una cu saramură. Saramura o pregătiți în felul următor: amestecați 1 l de apă cu 2 linguri de sare și 2 linguri de zahăr. Puneți cratițele la foc și aduceți conținutul acestora la punctul de fierbere. Între timp, tăiați frunzele de hrean și mărarul și curățați usturoiul.

4. Puneți în fiecare borcan câte 3 căței de usturoi.

5. Puneți amestecul de hrean și mărar într-o strecurătoare, pe care o puneți deasupra cratiței cu apă. Opăriți amestecul la aburi timp de un minut, apoi distribuiți-l în borcane, peste usturoi.

6. Puneți castraveții în cratița cu apă curată (clocotindă) exact pentru un minut (apa va înceta să clocotească – este normal). Scoateți castraveții (peste 60 de secunde) și puneți-i fierbinți direct în borcane.

7. Imediat ce ați umplut borcanele cu castraveți, turnați deasupra saramura și adăugați câte 1 linguriță de esență de oțet (acid de oțet, dar nu oțet!)

8. Puneți capacele, înfiletați-le bine, întoarceți borcanele cu capacul în jos și acoperiți-le cu o plapumă caldă.

9. Castraveții sunt gata!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1