Vă doriți o pastă de roșii densă și aromată, pe tot parcursul anului? Nu o mai cumpărați din comerț!

Umpleți pivnița cu bunătăți pentru iarnă? Pasta de tomate de asemenea, nu ar trebui să vă lipsească de pe rafturi. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de pastă de roșii, pregătită în condiții casnice. Acest efort cu siguranță se merită, mai ales că și rețeta este extrem de simplă. Pasta de tomate este universală pentru gospodinele creative la bucătărie. Pasta de roșii făcută acasă este foarte gustoasă și are o aromă plăcută.

INGREDIENTE 

– 7 kg de roșii

– 6 ardei dulci de culoare roșie

– sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le în 2-4 părți. Spălați ardeii dulci, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-i în 4 părți.

2. Tocați legumele prin mașina de tocat carne, folosind discul de măcinare de 5 mm.

3. Turnați piureul de legume într-un ceaun mare și potriviți-l cu 1 lingură de sare. Sau puteți împărți piureul de legume în două părți egale și să-l turnați în 2 ceaune aparte, potrivindu-le cu câte 0,5 lingură de sare. Amestecați bine ingredientele.

4. Puneți ceaunul pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Fierbeți compoziția timp de 40 de minute, la foc moderat, periodic amestecând-o.

5. De la momentul fierberii, așezați o sită pe ceaun, precum în poza de mai jos. Cu ajutorul unui polonic, treptat îndepărtați lichidul adunat în sită. În fine, ar trebui să luați 4 l de lichid adunat. Datorită acestui truc, pasta de roșii va fierbe mai rapid și veți obține o masă mai densă. Nu aruncați lichidul de la roșii – puteți să-l folosiți la prepararea ciorbei sau murăturilor.

6. Iar tocați ingredientele din ceaun, folosind un blender.

7. Mai fierbeți compoziția timp de 10-15 minute, la foc mic, amestecând-o încontinuu.

8. Turnați pasta obținută prin borcane (3 borcane a câte 0,5 l), preventiv sterilizate. Acoperiți-le cu capace și capsați-le. Acoperiți conservele cu o plapumă și lăsați-le să se răcească complet.

Notă: Pasta mai poate fi păstrată și în felul următor: pasta de roșii rămasă în ceaun lăsați-o să se răcească complet. Apoi luați niște pungi mici cu fermoar, pentru alimente, turnați în ele 2-3 linguri de pastă de roșii și capsați-le. Așezați pungile cu pastă într-o pungă de plastic și dați-le la congelator.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1