Vă plac ciupercile marinate dar evitați consumul conservelor din comerț? Aflați o rețetă simplă a celei mai delicioase marinade, numai bune pentru orice tip de ciuperci!

Vă prezentăm o rețetă de ciuperci marinate în condiții casnice. Veți obține o marinadă deosebit de aromată, datorită căreia ciupercile vor căpăta un gust intens și aromă irezistibilă. Unde mai pui, folosind această marinadă puteți conserva orice tip de ciuperci preferate. Surprindeți-i pe cei dragi cu un aperitiv de casă delicios, ce va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE

-1 l de apă

-2 linguri de zahăr

-4 lingurițe de sare

-3 frunze de dafin

-6 boabe de ienibahar

-4 cuișoare

-0.5 linguriță de scorțișoară măcinată (sau 3 bețe mici de scorțișoară)

-3 lingurițe esență de oțet 70%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. Aduceți-o până la fierbere.

2. Adăugați în cratiță condimentele și fierbeți timp de 3 minute. Spre sfârșitul fierberii adăugați oțetul. Luați marinada de pe foc.

3. Spălați bine ciupercile. Dacă este nevoie, tăiați-le bucăți mai mici. Așezați-le într-o cratiță.

4. Turnați în cratița cu ciuperci apă rece și puneți-o pe foc. Aduceți apa până la fierbere și luați cratița de pe foc. Scurgeți ciupercile de apă.

5. Turnați în cratița cu ciuperci apă și adăugați puțină sare. Puneți cratița pe foc. Nu amestecați ciupercile până apa nu va începe să fiarbă.

6. Când apa va începe să fiarbă, amestecați atent ciupercile și îndepărtați spuma. Spre sfârșitul fierberii, ciupercile se vor lăsa la fundul cratiței.

7. Cu ajutorul unei spumiere, scoateți ciupercile din cratiță și așezați-le în borcane sterilizate (umpleți 2/3 din volumul borcanelor). Nu le așezați prea dens.

8. Scurgeți apa din borcanele cu ciuperci. Umpleți borcanele cu marinada pregătită. Peste câteva minute veți observa că ciupercile vor absoarbe o parte din marinadă și se vor mări în volum.

9. Închideți borcanele cu capace. Păstrați ciupercile la frigider.

Notă: Dacă veți folosi oțet de 5%, veți avea nevoie de 800 ml de apă și 200 ml de oțet. Dacă veți folosi oțet de 9%, veți avea nevoie de 890 ml de apă și 110 ml de oțet.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1