Vara trecută vecina mea a tăiat macroul și l-a lăsat astfel timp de o zi. Rezultatul – bombă!

“Macroul uscat” se prepară foarte simplu, este delicios, foarte aromat și ieftin. Pentru prepararea acestuia veți avea nevoie doar de macrou și câteva condimente. Veți obține un aperitiv original, care nu se găsește în magazine. Acesta este savuros, se păstrează la loc întunecat și răcoros și poate fi folosit la prepararea tartinelor, salatelor sau servit în calitate de gustare.

Macrou uscat

INGREDIENTE

-2 macrouri mari

-1 lingură de zahăr

-1 lingură de sare

-1 lingură de praf de muștar

-piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți macrourile pentru uscare: tăiați capurile, eviscerați-i, îndepărtați oasele și spălați-i. Tăiați fiecare pește în 2 părți, ca să obțineți 4 fileuri.

2. Frecați fileurile cu sare, zahăr, praf de muștar și piper negru. Puneți peștii într-un vas închis și dați-i la frigider peste noapte.

3. Scoateți macrourile din frigider, clătiți-le cu apă (nu trebuie să le spălați bine) și puneți-le în strecurătoare, ca să se scurgă toată apa. Apoi puneți peștii pe o hârtie de copt cu pielea în jos și lăsați-i să stea timp de câteva ore, ca să se usuce.

4. Puneți fiecare bucată de macrou pe un bețișor pentru frigărui și atârnați-le într-un loc potrivit. După o zi (sau mai mult timp) peștele uscat va fi gata.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1