Varză delicioasă pentru cină – simplu și rapid!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de varză înăbușită cu legume și nu numai. Este un fel de mâncare perfect pentru cină. Ne bucurăm că am găsit această rețetă minunată de varză, mai ales va fi relevantă pentru cei care respectă postul. De asemenea, puteți folosi acest fel de mâncare ca garnitură, alături de niște carne. Varza preparată conform rețetei se asemănă cu sarmalele leneșe – este foarte gustoasă, apetisantă și aromată.

INGREDIENTE  

– 600 g de varză

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 100 g de orez

– 100 g sos de roșii

– 200 ml de apă

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– 2 boabe de ienibahar

– 2 cuișoare

– coriandru uscat măcinat după gust

– 2 linguri de ulei vegetal

– 1-2 căței de usturoi

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine orezul, apoi opăriți-l cu apă clocotită. Lăsați orezul pentru 10-15 minute, apoi scurgeți-l de apă.

2. Îndepărtați frunzele deteriorate ale verzei și tăiați-o cuburi mari.

3. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi mici. Curățați morcovul, spălați-l și tăiați-l rondele subțiri sau dați-l prin răzătoarea mare.

4. Prăjiți ceapa cu morcovul într-o tigaie mai adâncă, încinsă cu ulei vegetal, timp de aproximativ 5 minute. Amestecați legumele periodic.

5. Adăugați varza în tigaia cu legume și prăjiți ingredientele încă timp de 8 minute. Apoi potriviți legumele cu sare, piper negru măcinat, coriandru, boabe de ienibahar și cuișoare. Amestecați legumele și adăugați sosul de roșii.

6. Apoi adăugați orezul opărit și turnați apă. Amestecați compoziția și înăbușiți-o, sub capac, timp de aproximativ 20 minute, până orezul va fi gata.

7. Sarmalele leneșe sunt gata. Puneți o porție bună de sarmale leneșe într-o farfurie. Presărați deliciul cu usturoi zdrobit și verdeața preferată. Serviți sărmăluțele leneșe cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1