Varză înăbușită cu ciuperci și fasole – o mâncare de post deosebit de delicioasă!

Vă prezentăm o rețetă de varză delicioasă, înăbușită cu ciuperci și fasole. Obțineți un de mâncare cald, de post, deosebit de delicios. Veți fi surprinși că varza pregătită fără carne poate fi la fel de delicioasă precum cea cu carne. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină ușoară, savuroasă și sățioasă.

INGREDIENTE

-600 g de varză

-2 morcovi

-1 ceapă

-600 g de ciuperci

-1 pahar de fasole

-2 linguri pastă de roșii

-1 lingură de pătrunjel uscat

-sare

-piper negru măcinat

-ulei de floarea soarelui

-mărar și pătrunjel proaspăt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Înmuiați fasolea în apă rece pentru câteva ore. Cel mai bine e să o lăsați în apă peste noapte.

2. Scurgeți fasolea de apă. Turnați-o într-o cratiță cu apă proaspătă și puneți-o pe foc. Fierbeți fasolea timp de 40 de minute. Scurgeți fasolea de apă.

3. Tăiați ciupercile bucăți de mărime medie. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc. Luați ciupercile din tigaie.

4. Curățați și tăiați ceapa pai sau cuburi. Curățați și dați morcovul prin răzătoare. Adăugați ceapa cu morcovul în tigaia în care s-au prăjit ciupercile. Mai turnați puțin ulei și prăjiți legumele timp de aproximativ 5 minute.

5. Tocați varza cât mai mărunt. Adăugați-o în tigaia cu celelalte legume. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați.

6. Adăugați în tigaie pasta de roșii și pătrunjelul uscat. Amestecați și prăjiți timp de 10 minute. Nu acoperiți tigaia cu capac.

7. Când varza se va rumeni frumos, adăugați în tigaie ciupercile și fasolea. Amestecați și prăjiți timp de 5 minute. Serviți varza presărată cu verdeață tocată.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1