Varză înăbușită ”Leneșă” – o pregătesc doar în acest mod!

Doriți ceva dietetic și gustos? Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de varză ”leneșă”. Felul de mâncare este foarte apetisant, gustos și aromat. De asemenea, se și prepară foarte simplu – doar tăiați legumele și le dați la cuptor. În acest fel de mâncare de post, de asemenea, puteți adăuga legumele preferate, fie ciuperci, dovlecei sau vinete.

INGREDIENTE  

– 700-800 g de varză

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 1 ardei gras

– 0,5 linguriță de sare Adygei

– 2 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Îndepărtați frunzele deteriorate ale verzei și tăiați-o fideluță. Puneți varza într-un castron mai adânc.

2. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi mici. Curățați și spălați bine morcovul. Dați morcovul prin răzătoarea mare. Spălați ardeiul gras și îndepărtați-i cotorul cu semințe. Tăiați ardeiul cuburi mici. Adăugați toate legumele în bolul cu varză. Potriviți legumele cu sare și turnați uleiul vegetal. Amestecați bine legumele.

3. Puneți legumele condimentate într-o pungă de copt. Legați capătul pungii într-un nod și puneți-o în tava de copt. Perforați punga în câteva locuri, folosind scobitoarea.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5.  Scoateți varza ”leneșă” din cuptor și lăsați-o să se răcească puțin. Apoi, cu mare grijă îndepărtați punga. Aranjați felul de mâncare aromat într-o farfurie. Serviți deliciul apetisant cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1