Varză murată crocantă, ce se păstrează foarte bine. Mama a dezvăluit pașii de preparare!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de varză murată la borcan. Conserva se dovedește a fi foarte gustoasă. Veți obține o varză deosebit de delicioasă și crocantă, care se prepară simplu de tot. Varza pregătită după această rețetă, este potrivită pentru bucatele din carne, pește sau servită alături de niște cartofi prăjiți apetisanți.

INGREDIENTE  

– 1 l de apă

– 2 kg de varză

– 600 g de morcov

– 1 lingură de zahăr

– 2 linguri de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Îndepărtați frunzele deteriorate și cotorul verzei. Tăiați varza fideluță.

2. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mare sau cea coreeană. Combinați într-o cratiță potrivită varza cu morcovul. Amestecați bine legumele. Presați bine legumele din cratiță, folosind un pisălog de lemn.

3. Pregătiți saramura: turnați 1 l de apă rece într-o cratiță și potriviți-o cu sare și zahăr. Amestecați bine ingredientele.

4. Turnați saramura în cratița cu varză.

5. Acoperiți varza cu o farfurie și puneți o greutate deasupra. Lăsați varza să se măcereze timp de 3-4 zile, la temperatura camerei.

6. Scoateți varza din cratiță și puneți-o pe porțiuni prin boluri sau cratițe. Lăsați varza peste noapte. Acest lucru se face pentru a evita gustul amărui.

7. Așezați varza într-un borcan. Presați varza cât mai bine, folosind o lingură. Acoperiți borcanul cu capac de plastic.

8. Transferați imediat borcanul la un loc rece (cămară, beci sau balcon).

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1