Varză murată la borcan, pentru iarnă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de varză murată la borcan, pentru iarnă. Doar în trei zile de macerare ale verzei veți obține un borcan mare de vitamine și plin de sănătate. Conserva se dovedește a fi fermecător de gustoasă și foarte benefică pentru organismul uman. Varza murată este campioană la conținutul de vitamine. Murați varza în borcan după rețeta de mai jos, serviți-o în fiecare zi și veți uita de răceli, virusuri și excesul de greutate.

INGREDIENTE PENTRU UN BORCAN DE 3 L

– 2,5 kg de varză

– 1 morcov

– 3 frunze de dafin

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SARAMURĂ 

– 0,5 l de apă

– 2 linguri de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți saramura: fierbeți într-o cratiță 0,5 l de apă, potriviți-o cu sare, amestecați-o și iar aduceți-o până la fierbere. Opriți focul și lăsați saramura să se răcească complet. Atenție! Saramura numaidecât trebuie să se răcească complet!

2. Curățați varza de frunzele deteriorate. Tăiați varza fideluță, folosind un cuțit bine ascuțit.

3. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mare sau cea coreeană.

4. Spălați și sterilizați borcanul și un capac.

5. Așezați la fundul borcanului 1 frunză de dafin, apoi un strat de varză tăiată și presărați cu niște morcov ras. Alternați straturile de varză și morcov până la jumătatea borcanului. Presați ingredientele, folosind o lingură de lemn.

6. Iar așezați 1 frunză de dafin și turnați saramura rece. Presați ingredientele și așezați legumele în straturi, până saramura va ajunge sus, la ”gura borcanului”. Puneți ultima frunză de dafin în borcan.

7. Așezați borcanul într-un bol sau cratiță. Lăsați varza pentru 2 zile să se macereze la temperatura camerei.

8. Periodic, folosind un cuțit, eliminați gazul format.

9. După 2 zile, acoperiți borcanul cu capac și dați-l la frigider pentru 1 zi. Serviți cu mare plăcere deliciul sănătos alături de carnea la grătar sau pește.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!