”Vărzări” delicioase de post – niște pateuri aromate și sățioase ce mereu sunt pe placul tuturor!

”Vărzările” reprezintă niște pateuri delicioase cu varză. Acestea se prepară destul de simplu și rapid, dintr-o cantitate minimă de ingrediente. Mereu sunt binevenite în perioada de post, deoarece toată familia va avea la îndemână o gustare sățioasă și consistentă. Fiind la fel de delicioase, atât calde, cât și reci, vă îndemnăm să pregătiți din start porția dublă.

INGREDIENTE

-2 pahare de făină

-0.5 pahar ulei de floarea soarelui (+ 2 linguri de ulei pentru umplutură)

-0.5 pahar de apă

-0.5 linguriță de sare

-1 varză

-1 ceapă

-1 morcov

-verdeață

-piper negru măcinat

-ceai negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți umplutura: tocați varza. Curățați, spălați și dați morcovul prin răzătoare. Curățați și tocați ceapa.

2. Prăjiți ceapa într-o tigaie cu ulei încins, până se înmoaie. Adăugați morcovul și varza tocată. Amestecați. Acoperiți tigaia cu un capac și prăjiți înăbușit, până legumele vor fi gata.

3. Potriviți umplutura cu condimente după gust. Adăugați verdeața tocată și amestecați. Lăsați să se răcească.

4. Pregătiți aluatul: într-un bol, cerneți făina. Turnați în bol uleiul, sarea și apa caldă. Amestecați. Frământați un aluat elastic, omogen și nelipicios.

5. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute.

6. Împărțiți aluatul în 12-15 porții egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat forate subțire (semitransparent).

7. Așezați pe marginea fiecărui blat câte o porție de umplutură. Pliați marginile și rulați blatul. Procedați la fel cu toate celelalte blaturi.

8. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și așezați pe aceasta rulourile obținute. Ungeți-le cu ceai negru (tare) și coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1