Am văzut rețeta originală a acestei gustări într-un restaurant. Acum toți prietenii adoră această rețetă!

Bucatele din dovlecei sunt nu doar gustoase, ci și sănătoase. Astăzi vă oferim o rețetă originală de gustare din dovlecei care se prepară rapid, dar care se mănâncă și mai repede. Această gustare delicioasă și picantă va fi pe placul familiei și oaspeților. Gustarea din dovlecei are o textură cremoasă, gust intens și aromă uimitoare. Serviți-o cu pâine prăjită!

Gustare din dovlecei

INGREDIENTE 

– 3 dovlecei

– 1 legătură de verdeață

– 50 ml de ulei de măsline

– 1 ceapă

– 1-2 ardei chili

– 4-5 căței de usturoi

– 0.5 linguriță de zahăr

– 2 linguri de oțet de vin

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Curățați ceapa și tăiați-o bucățele. Puneți ceapa într-un bol și turnați deasupra oțetul de vin. Amestecați ingredientele și lăsați-le într-o parte timp de 15 minute, ca să se marineze ceapa. Apoi stoarceți ceapa.

2. Spălați dovleceii și uscați-i cu șervețele. Tăiați capetele și tăiați dovleceii bucățele cu grosimea de 2.5-3 cm. Încingeți uleiul de măsline în tigaie și prăjiți dovleceii pe ambele părți până se vor rumeni. După prăjire miezul trebuie să fie un pic crud.

3. Puneți dovleceii prăjiți pe o farfurie într-un singur strat. Lăsați-i să se răcească până vor fi de temperatura camerei.

4. Rupeți toate frunzele de verdeață. Nu folosiți tulpinile groase. Curățați ardeiul iute de semințe și pereții despărțitori. Mărunțiți în blender toată verdeața, cățeii de usturoi și ardeiul iute. Adăugați zahărul și o priză de sare în masa obținută.

5. Mărunți dovleceii reci. Tocați-i ca ceapa. Puteți folosi blenderul, pornindu-l de câteva ori câte 2 secunde. Scurgeți lichidul.

6. Amestecați dovleceii și sosul de ardei, usturoi și verdeață. Stoarceți ceapa și puneți-o în bol, amestecați toate ingredientele. Scurgeți lichidul și asezonați cu sare și piper.

7. Dați gustarea la frigider ca să se răcească bine.

8. Între timp prăjiți pâinea. Tăiați franzela felii cu grosimea de 1 cm și prăjiți-le pe o tigaie uscată. Puneți pâinea prăjită pe o farfurie și lăsați-le să se răcească. Le puteți freca cu usturoi. Puneți dovleceii cu usturoi pe o farfurie și serviți gustarea cu pâinea prăjită.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1