Verdeață congelată pentru iarnă – o modalitate simplă și rapidă de a păstra aroma verii!

În timpul iernii, verdeața proaspătă devine foarte scumpă. Dar de ce să cheltuim bani mari? Doar există o modalitate de a pregăti verdeața pentru iarnă în condiții casnice, printr-o metodă foarte simplă și în timp record. Vă prezentăm astăzi o metodă excelentă de a congela verdeața pentru iarnă. Produsele congelate ne fac viața mult mai ușoară, mai ales în zilele reci ale iernii. Acestea sunt sănătoase – verdeața congelată își păstrează vitaminele și este foarte economică. Savurați darurile verii pe tot parcursul sezonului rece.

INGREDIENTE 

– ceapă verde

– mărar

– pătrunjel

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Aveți nevoie să pregătiți niște sticle de plastic și mai multe pungi pentru congelator. Preventiv toată verdeața trebuie să fie spălată bine și uscată.

2. O atenție deosebită trebuie să acordați uscării cepei verzi: lipsa apei în ea este extrem de importantă. Tăiați ceapa verde mărunt cu un cuțit ascuțit – este necesar pentru a nu stoarce sucul cepei în exces. Aranjați ceapa pe un prosop de hârtie, ca să se usuce. Este foarte important ca ceapa să se usuce bine. Umpleți o sticlă de plastic cu ceapa tocată. Vă va fi mai comod dacă veți alege niște sticle cu volumul de 0,5 l -1 l, cu un gât mai larg. Dați sticlele cu ceapă verde la congelator.

3. Tocați mărunt mărarul și pătrunjelul. La dorință, amestecați verdeața sau ambalați-o separat. De asemenea, aranjați verdeața pe un prosop de hârtie. Puneți verdeața în pungi pentru congelator cu zip-lock.

4. Dați verdeața la congelator. Folosiți verdeața fără a o dezgheța preventiv. Verdeața congelată va fi perfectă pentru orice fel de mâncare în timpul iernii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1