Vereere – plăcințele cu varză murată (proaspătă)

Vereere sunt plăcințele gustoase, care fac parte din bucătăria tradițională rusească. Aceste plăcințele au o formă originală care îi va surprinde plăcut pe oaspeții dumneavoastră. Rețeta este foarte ușor de pregătit, iar rezultatul este unul uimitor. Alegeți varza preferată și preparați cele mai apetisante și savuroase plăcințele.

Ingrediente pentru aluat

– ½ pahar de apă caldă

– ¼-½ pahar de ulei

– 1.5-2 pahare de făină

– o priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

– 500 g de varză (proaspătă sau murată)

– 1 ceapă

– 1 lingură de ulei pentru prăjit

– 1 lingură de lapte sau apă

– o priză de zahăr

– verdeață (mărar)

– piper negru, după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Umplutura. Stoarceți varza de saramură, dacă este murată, tăiați-o mărunt și înăbușiți-o într-o tigaie cu ulei până va fi gata. Adăugați ceapa tocată mărunt și călită și mărarul. Piperați. Dacă doriți, puteți prăji ceapa împreună cu varza.

2. Aluatul. Dizolvați sarea în apă caldă, apoi amestecați apa cu ulei. Presărați făina treptat și frământați aluatul. Aluatul trebuie să fie moale și elastic, nu rigid. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați să se odihnească timp de 15-20 de minute.

3. Întindeți aluatul foarte subțire, ca pentru tăieței. Tăiați-l în patru pătrate de aproximativ 20 cm. Puneți umplutura în mijlocul fiecărui pătrat, uniți colțurile opuse și strângeți marginile.

4. Puneți plăcințelele într-o formă unsă cu ulei sau pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dizolvați zahărul în lapte fierbinte și ungeți plăcințelele. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190-210°С, timp de 20-30 de minute, până se vor rumeni.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1