Vezi ce a inventat acest tânăr – cu siguranță încă niciodată nu ai pregătit carnea în acest fel! Este fenomenal de suculentă!

Frigăruia tradițională georgiană se prepară din carne de miel, la grătar. Deși rețeta tradițională a suferit diverse modificări, grătarul înlocuindu-se cu cuptorul, iar carena de miel cu cea de porc, frigăruile georgiene rămân la fel de delicioase. În bucătăria tradițională georgiană se întâlnesc frigărui mai puțin obișnuite, numite ”Mwvadi”. Acestea reprezintă vinete coapte la grătar, umplute cu carne de miel. Este un deliciu deosebit de aromat, ce se prepară din cele mai accesibile ingrediente. Este foarte comod să-l pregătiți la un picnic cu prietenii, deoarece poate fi servit în porții individuale. Asigurați-vă cu o rezervă de ingrediente, căci cu siguranță frigăruile vor avea succes.

Ingrediente

-1 kg carne de miel

-150 ml ulei de floarea soarelui

-1.8 kg de vinete

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați vinetele. Întretăiați-le pe mijloc, puțin mai adânc.

2. Tăiați carnea bucăți de mărime medie. Presărați-o cu piper negru măcinat.

3. Scurgeți vinetele de suc (apăsați-le puțin cu mâinile). Presărați puțină sare și piper negru măcinat în spațiul format pe mijlocul legumei. Umpleți vinetele cu carne.

4. Puteți pregăti frigăruia în 2 moduri. Prima metodă: înfigeți vinetele umplute pe ace pentru frigărui. Acul pentru frigărui trebuie să treacă prin mijloc și să se înfigă în bucățile de carne. Prăjiți vinetele la grătar. În timpul prăjirii, ungeți atât vinetele, cât și carnea cu ulei. Prăjiți până vinetele vor deveni moi în interior.

5. A două metodă de pregătire este pentru un cuptor cu convecție, la regim de grătar. Înfigeți vinetele cu carne pe bețișoare de dimensiunea potrivită. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°С. Coaceți vinetele în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Întoarceți-le pe partea cealaltă și coaceți-le încă 20 de minute.

Notă: În timpul coacerii puteți adăuga la vinete condimentele preferate. Serviți frigăruia cu sos, verdeață și lipii. La dorință, puteți presăra frigăruia cu semințe de rodie.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1