Lasagna din vinete pane cu mozzarella – simțiți toată aroma verii într-o singură farfurie!

Vinetele sunt niște legume foarte populare, ce sunt prezente în toate bucătăriile lumii. Acestea se pot prăji, coace, fierbe, înăbuși sau marina. Vă prezentăm mai jos o rețetă de vinete coapte în stil italian. Acestea se obțin deosebit de aromate, delicioase și sățioase. Apetisanta crustă aurie de brânză nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

– 900 g de vinete

– 340 g de mozzarella

– 100 g de parmezan

– 2 lingurițe de sare

– 4 ouă

– 200 g de pesmeți

– 100 g de făină

– ulei de măsline

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SOS

– 1 kg de roșii

– 100 g de ceapă

– 1 cățel de usturoi

– 5 linguriță de sare

– 15 frunze de busuioc

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați roșiile și faceți-le câte o tăietură în formă de x. Puneți roșiile într-o cratiță cu apă clocotită pentru 15 secunde. Scoateți roșiile din cratiță și aranjați-le într-un vas cu apă rece.

2. Curățați o ceapă și tăiați-o cuburi mici.

3. Tocați mărunt usturoiul.

4. Scurgeți apa și decojiți roșiile. Tăiați-le cuburi mici.

5. Turnați 1.5-2 linguri de ulei într-o tigaie cu fundul gros. Lăsați tigaia puțin să se încălzească și adăugați ceapa. Prăjiți-o până devine semitransparentă. Adăugați usturoiul și amestecați. Prăjiți timp de încă 1-2 minute.

6. Adăugați în tigaie roșiile și 1.5 linguriță de sare. Amestecați. Prăjiți la foc mic, fără capac, timp de aproximativ 30 de minute.

7. La dorință, puteți trece sosul de roșii printr-o sită sau toca cu ajutorul unui robot de bucătărie.

8. Spălați și decojiți vinetele. Tăiați-le felii cu grosimea de 1 cm.

9. Presărați feliile de vinete cu sare, pe ambele părți. Aranjați-le pe un prosop de bucătărie și lăsați-le la temperatura camerei pentru 10 minute.

10. Într-un bol, bateți 3 ouă cu 0.5 linguriță de sare. Ștergeți feliile de vinete cu un prosop de bucătărie, pentru a înlătura excesul de sare și umiditate.

11. Turnați în vase aparte făina și pesmeții. Treceți fiecare felie de vânătă prin făină, apoi prin ou bătut și pesmeți. Prăjiți-le într-o tigaie mai adâncă, cu ulei încins până la temperatura de 180°C, până se rumenesc.

12. Aranjați vinetele prăjite pe un prosop de bucătărie, pentru a înlătura excesul de ulei.

13. Pregătiți vasul în care veți coace vinetele. Ungeți-l cu sos de roșii. Aranjați în vas un strat de vinete, urmat de un strat de mozzarella (tăiată felii de aproximativ 3 mm). Presărați cu parmezan ras, ungeți cu sos de roșii și presărați cu busuioc tocat.

14. Alternați astfel două sau trei straturi de vinete.

15. Ultimul strat îl constituie brânza mozzarella cu parmezan.

16. Coaceți vinetele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 20 de minute, până se formează o crustă aurie.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1