Vinete coreene – veți îndrăgi această salată din prima!

Sunteți în așteptarea oaspeților și nu știți cu ce gustări uimitoare să-i surprindeți? Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă reușită de vinete coapte și pregătite după secretele bucătarilor coreeni. De obicei această gustare dispare imediat din farfurie, este foarte gustoasă, incredibil de aromată, apetisantă și sățioasă. Această salată minunată este ideală pentru masa de sărbătoare – oaspeții într-adevăr vor rămâne surprinși, iar laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE   

– 900 g de vinete

– 1 ceapă

– 1 ardei gras

– 1 morcov

– 3-4 căței de usturoi

– verdeață după gust

– 2 lingurițe de condimente pentru legume coreene

– sare și zahăr după gust

– ulei vegetal după gust

– 20 ml de oțet 9%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați vinetele, îndepărtați-le codița și tăiați-le pai. Așezați vinetele tăiate într-un bol, potriviți-le cu sare și turnați ulei vegetal după gust. Amestecați bine ingredientele.

2. Așezați vinetele pe tava de copt, răspândiți-le și uniformizați-le. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, pentru 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

3. Scoateți tava din cuptor și lăsați vinetele să se răcească aproape complet. Așezați vinetele coapte într-un bol.

4. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mare. Spălați și curățați ardeiul gras, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-l pai. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele.

5. Spălați verdeața și tocați-o mărunt. Curățați usturoiul și zdrobiți-l.

6. Dați legumele, verdeața și usturoiul în bolul cu vinete. Potriviți ingredientele cu sare, zahăr și condimentele coreene, apoi turnați uleiul vegetal și oțetul. Amestecați cu grijă ingredientele din bol.

7. Acoperiți bolul cu capac și dați-l la frigider pentru 6-8 ore. Între timp amestecați ingredientele de 1-2 ori.

Notă: Dacă veți folosi la prepararea salatei ulei vegetal aromat, puteți adăuga ardei iute după gust, iar cantitatea condimentelor coreene ar trebui micșorată. De asemenea, puteți înlocui condimentele coreene cu piper roșu măcinat, khmeli-suneli, coriandru sau curry după gust.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1