Vinete gratinate, cu ingredientul secret! O cină perfectă pentru weekend!

Vă prezentăm astăzi un fel de mâncare mai puțin obișnuit – vinete gratinate, cu șuncă și cașcaval. Este un deliciu extraordinar de gustos, perfect pentru o cină, cu un număr minim de calorii. Pentru cei ce au grijă de siluetă, este gustarea perfectă. Chiar și noaptea, puteți servi o bucățică. Acest fel de mâncare se pregătește foarte simplu și rapid, fără prea multe bătăi de cap.

INGREDIENTE 

– 2 vinete

– 0,5 kg de șuncă sau salam

– smântână sau maioneză (ulei vegetal – pentru minimizarea caloriilor)

– 200 g de cașcaval

– 3 căței de usturoi

– sare și piper negru măcinat

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați vinetele bine și tăiați-le de-a lungul, în două jumătăți egale. Întretăiați miezul vinetelor de-a lungul, cu un cuțit ascuțit, păstrând distanța de la bază.

2. Curățați usturoiul și zdrobiți-l. Frecați cu o cantitate mică de usturoi zdrobit fiecare jumătate de vânătă. Potriviți vinetele cu sare și piper negru măcinat după gust. Frecați-le puțin.

3. Tăiați șunca și cașcavalul felii subțiri. Umpleți spațiile obținute cu șuncă, apoi cu cașcaval.

4. Spălați verdeața și tocați-o mărunt.

5. Ungeți fiecare vânătă cu o grilă de smântână (maioneză sau ulei vegetal). Apoi presărați cu niște cașcaval ras și verdeață tocată.

6. Așezați vinetele pe o tavă de copt, preventiv unsă cu ulei vegetal.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160-180°C, pentru 25-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Veți obține niște bărcuțe apetisante, cu o crustă aurie crocantă.

Notă: La dorință, puteți completa rețeta cu roșii, tăiate felii subțiri.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1