Vinete la borcan pentru iarnă – un aperitiv ce dispare imediat de pe masă! Fac provizii în fiecare an!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă de vinete pentru iarnă. Salata de vinete este un aperitiv incredibil de gustos, aromat, picant și apetisant. Se prepară gustărica destul de simplu, chiar fără bătăi de cap. Acest fel de salată este perfect pentru a fi servit alături de niște cărniță la grătar, pește sau niște cartofi copți. Preparați gustărica și bucurați-vă în zilele reci de aroma verii.

INGREDIENTE  

– 1,5 kg de vinete

– 1.5 kg de roșii

– 7 ardei dulci

– 1 căpățână de usturoi

– 3 ardei iuți

– 1 lingură de sare

– 3 linguri de zahăr

– 200 ml de ulei vegetal

– 50 ml de oțet 9%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați usturoiul. Îndepărtați codițele roșiilor și spălați-le bine. Spălați ardeii dulci și cei iuți. Îndepărtați cotorul cu semințe. Tocați ardeii, usturoiul și roșiile, folosind mașina de tocat.

2. Potriviți legumele tocate cu sare, zahăr și turnați uleiul vegetal. Amestecați compoziția și transferați-o într-o cratiță. Puneți cratița pe foc. Aduceți compoziția până la fierbere.

3. Îndepărtați cotorul vinetelor, spălați-le și tăiați-le rondele medii. Puneți rondelele de vinete într-un bol, potriviți-le cu sare și amestecați-le. Lăsați vinetele pentru 20 minute, apoi spălați-le bine sub un jet de apă. Zvântați vinetele, apoi prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

4. Adăugați vinetele în cratița cu ingredientele ce au început să fiarbă. Fierbeți compoziția timp de 20 minute la foc mic, apoi adăugați oțetul. Mai fierbeți gustărica timp de 10 minute la foc mic. Nu amestecați foarte des compoziția.

5. Spălați și sterilizați 5-6 borcănașe a câte 0,5 ml și capacele acestora. Umpleți borcanele cu gustărica aromată și picantă, acoperiți-le cu capace și capsați-le. Acoperiți borcanele cu o păturică și lăsați-le să se răcească complet. Păstrați deliciul pentru iarnă în pivniță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1