Vinete marinate – atât de fine și gustoase, încât se topesc în gură!

Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume. Cu toate că luna iulie este perioada în care acestea sunt în plin sezon, ne putem bucura de ele până în toamna târzie. Vă prezentăm o rețetă de vinete marinate, ce reprezintă o gustare extrem de aromată, fină și delicioasă. Aceasta va completa perfect orice fel de mâncare, fie acesta cu carne sau cu cartofi. Bucurați-i pe cei dragi un aperitiv gustos și suculent, ce-i va încânta pe toți.

INGREDIENTE

– 500 g de vinete

– 1-2 cepe

– 2-3 căței de usturoi

– 1 linguriță plină de zahăr

– 1 linguriță plină de sare

– 1 legătură de pătrunjel

– 2 linguri de ulei vegetal

– 1 lingură de oțet 9%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați vinetele. Îndepărtați cotorul și tăiați-le de-a lungul, felii cu grosimea de 1 cm.

2. Tapetați tava de copt cu hârtie (folie de aluminiu) și ungeți-o cu ulei vegetal. Ungeți feliile de vinete cu ulei, folosind o pensulă de silicon. Aranjați-le pe tavă.

3. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190 grade pentru 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

4. Preparați marinada: curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele (cât mai subțire). Tocați pătrunjelul. Curățați și presați usturoiul. Adunați toate ingredientele pregătite într-un bol mai adânc.

5. Adaugați sarea, zahărul și oțetul. Amestecați bine. Turnați uleiul și lăsați marinada să se macereze.

6. Tăiați vinetele coapte de-a lungul, în jumătate, apoi cuburi mari. Dați vinetele în bolul cu marinadă și amestecați ușor.

7. Aranjați zacusca de vinete marinate într-un borcan uscat. Închideți-l cu un capac și dați-l la frigider pentru 24 de ore.

Notă: Dacă doriți să obțineți vinete mai fine, decojiți-le. Important este să aveți în vedere faptul că acestea nu vor mai avea un aspect îngrijit și apetisant. Amestecați vinetele foarte ușor, cu mare grijă. De altfel, acestea se vor transforma într-un piure.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1