Vinete marinate cu ardei grași! O adevărată delicatesă, perfectă pentru iarnă!

Vara s-a sfârșit și e timpul să faceți rezerve de legume sănătoase pentru iarnă. Vă prezentăm o rețetă excelentă de vinete cu ardei grași la borcan. Aceasta reprezintă o gustare deosebit de aromată, extrem de apetisantă și delicioasă. Prezența usturoiului și a ardeiului iute transformă gustărica într-un deliciu cu totul special. Se combină perfect cu diverse delicii culinare din carne, pește sau cartofi. Nu ezitați să o preparați și să vă bucurați iarna de cele mai gustoase legume.

INGREDIENTE

– 1,5 kg de vinete

– 1,5 kg de ardei grași

– 300-400 g de zahăr

– 2 linguri de sare

– 300 ml de oțet 6%

– 2 căpățâni de usturoi

– 2-4 ardei iuți

– 1 pahar de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți borcanele – spălați-le, sterilizați-le și uscați-le.

2. Spălați vinetele și îndepărtați cotorul. Tăiați vinetele rondele, cu grosimea de 1 cm. Presărați-le bine cu sare și amestecați-le. Lăsați vinetele la temperatura camerei pentru 30 de minute, până vor lăsa suc.

3. Spălați ardeii grași și uscați-i cu ajutorul unui prosop de hârtie. Aranjați ardeii grași pe tava de copt și dați-i la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220-230 grade. Coaceți ardeii până se înmoaie. Faceți testul scobitorii.

4. Spălați bine vinetele și scurgeți-le. Ardeii grași aranjați-i într-un bol și acoperiți-i cu folie alimentară sau de aluminiu.

5. Prăjiți vinetele pe o tigaie încinsă cu ulei, până se rumenesc. Decojiți ardeii grași și îndepărtați cotorul cu semințe. Rupeți ardeii fâșii mici.

6. Amestecați într-o cratiță oțetul cu sarea și zahărul, până cristalele se dizolvă complet. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere.

7. Amestecați vinetele cu ardeii grași (cu tot cu sucul propriu), usturoiul tăiat felii și ardeiul iute tocat.

8. Turnați marinada peste legume și amestecați cu grijă. Turnați salata în borcane sterilizate.

9. Aranjați borcanele într-o cratiță. Umpleți cratița cu apă caldă până la umerii borcanelor. Acoperiți borcanele cu capace și puneți cratița pe foc. Aduceți până la fierbere, apoi sterilizați timp de 40 de minute, la foc mic.

10. Scoateți borcanele din cratiță și închideți-le cu capace. Acoperiți borcanele cu o plapumă și lăsați-le să se răcească.

Notă: Dacă doriți ca procesul de coacere a ardeilor grași sa parcurgă mai rapid, înveliți fiecare ardei gras în folie de aluminiu, pliată în câteva straturi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1