O rețetă veche de vinete marinate de care multe gospodine nu-și mai amintesc! O gustoșenie…

Vinetele sunt adevărate vedete ale verii. Aperitivele din acestea sunt foarte populare și iubite de mulți. Doar le presărați cu condimente și le dați la grătar – obțineți o gustărică extraordinar de bună și dietetică. Va prezentam mai jos o rețetă de vinete marinate cu morcov, ardei gras și praz. Atât de aromate și gustoase, încât nici un oaspete nu va pleca fără rețetă. Vinetele ,marinate se combină perfect cu carnea, peștele sau cartofii. Pregătiți-le doar o singură dată și vă veți convinge de faptul că rezultatul merită tot efortul depus.

INGREDIENTE

– 17 vinete

– 2 ardei grași

– 5 căței de usturoi

– condimente khmeli-suneli

– 1 legătură de coriandru

– 3 linguri de sare

– 1 lingură de oțet

– semințe de coriandru după gust

– 250 g de morcov

– 150 g de praz

– 0.25 linguriță de ardei iute măcinat

– 1 legătură de mărar

– 2 l de apă

– 1 lingură de zahăr

– 3 frunze de dafin

– 4 boabe de piper negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați vinetele și îndepărtați cotorul. Tăiați fiecare vânată pe toată lungimea, păstrând o distanta de 2-3 cm de la bază.

2. Puneți vinetele într-o cratiță mare cu apă clocotită pentru de 5 minute, ca sa se înmoaie. Scoateți-le din apă și puneți-o greutate deasupra, astfel încât să se scurgă excesul de lichid.

3. Spălați și curățați morcovul, ceapa, prazul și ardeiul. Tăiați legumele pai subțire. Curățați usturoiul și presați-l.

4. Pregătiți marinada: fierbeți 2 l de apă. Adăugați sarea, zahărul, oțetul, frunza de dafin și boabele de piper negru.

5. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei, până se va rumeni. Adăugați semințele de coriandru, prazul și ardeiul. Amestecați.

6. Presărați amestecul de legume cu usturoiul presat, khmeli-suneli, ardeiul iute, mărarul și morcovul. Amestecați și luați tigaia de pe foc. Lăsați să se răcească.

7. Umpleți vinetele cu legume și așezați-le într-un vas mai adânc, cât mai dens. La necesitate legați vinetele cu o ață.

8. Turnați marinada fierbinte peste vinete (acestea trebuie să fie complet acoperite cu lichid). Acoperiți vasul cu un capac. Lăsați vasul cu vinete la temperatura camerei, apoi dați-l la frigider.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1