Vinete marinate cu morcov, pentru iarnă – o rețetă de milioane, moștenită de la mama soacră!

Vă prezentăm o rețetă de vinete marinate pentru iarnă, foarte simplu de preparat. Combinația dintre vinete, ardei uiți, morcov și usturoi este perfect echilibrată, iar aperitivul se obține deosebit de gustos. Obțineți niște vinete fenomenale, aromate și apetisante. Vinetele pentru iarnă pot fi servite cu felurile de mâncare din carne, fasole și cartofi la grătar. Pregătiți-le doar o singură dată și vă veți convinge de gustul nemaipomenit al acestui aperitiv.

INGREDIENTE

– 3 ardei iuți

– 2,5 kg de vinete

– 1 morcov

– 1 legătură de mărar (100 g)

– 3 căpățâni de usturoi

– 1 linguriță boabe de muștar

– 0,5 linguriță boia de ardei

– 0,5 linguriță de piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ

– 300 ml de ulei vegetal (fără miros)

– 0,5 l de apă

– 100 ml de oțet 9%

– 2 linguri de sare

– 100 g de zahăr

– 2 frunze de dafin

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați vinetele și tăiați-le cuburi. Adaugați în bolul cu vinete sare (cât mai multă). Amestecați. Lăsați vinetele pe timp de 1 oră. Spălați bine vinetele și scurgeți-le de lichidul în exces.

2. Spălați și curățați morcovul. Dați-l prin răzătoarea pentru morcovul coreean.

3. Preparați marinada: amestecați toate ingredientele pentru marinadă într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere.

4. Aranjați vinetele și morcovul în cratița cu marinadă. Fierbeți la foc mic, timp de 15 minute. Adaugați usturoiul și mărarul tocat. Adaugați boabele de muștar, boiaua de ardei, ardeiul iute tocat și piperul negru. Amestecați. Fierbeți la foc mic timp de 5 minute.

5. Turnați vinetele cu marinadă (imediat ce luați cratița de pe foc) în borcane sterilizate. Închideți borcanele cu capace. Întoarceți-le cu josul în sus și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați să se răcească.

Notă: Din cantitatea de ingrediente prezentate mai sus, obțineți 5 borcane, a câte 0,5 l fiecare. Serviți vinetele delicioase peste 2 luni. Păstrați borcanele cu vinete la temperatura camerei sau în cămară.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1