Vinete marinate cu usturoi: un aperitiv perfect pentru orice sezon!

Gustările de casă sunt minunate, deoarece pot fi gătite cu orice ocazie. Foarte populare sunt legumele marinate, deoarece acestea pot fi servite absolut cu orice fel de mâncare. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de vinete marinate cu usturoi. Gustarea se prepară foarte simplu, fără bătăi de cap, este foarte apetisantă, ușor picantă și delicioasă. Uimiți familia dragă cu o porție bună de vinete savuroase.

INGREDIENTE  

– 6 vinete

– 500 ml de apă

– 8 boabe de piper negru

– 4 boabe de ienibahar

– 1 lingură de sare

– 1 lingură de ulei vegetal

– 10 căței de usturoi

– 150 ml de oțet

– 5 frunze de dafin

– 4 cuișoare

– 1 lingură de zahăr

– 1 lingură de miere

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți marinada: amestecați într-o cratiță apa cu oțetul, mierea, uleiul vegetal, sarea și zahărul. Puneți în cratiță frunzele de dafin, cuișoarele, boabele de piper negru și ienibaharul.

2. Puneți cratița pe foc, aduceți marinada până la fierbere și opriți focul.

3. Curățați vinetele și îndepărtați cotorul. Tăiați vinetele de-a lungul, felii cu grosimea de 1 cm. Presărați fiecare felie de vânătă cu sare pe ambele părți. Lăsați vinetele pentru 20 de minute.

4. Spălați bine feliile de vinete, apoi zvântați-le, folosind prosopul de hârtie.

5. Prăjiți vinetele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, până sunt gata.

6. Curățați usturoiul și tăiați-l felii subțiri. Alegeți un bol mai adânc, pentru a aranja în acesta vinetele.

7. Treceți fiecare felie de vânătă prăjită prin cratița cu marinadă, apoi așezați-le cât mai dens. Puneți niște usturoi tăiat pe fiecare felie de vânătă. Puneți stratul următor de vinete, apoi usturoi. Procedați similar cu ingredientele rămase. Turnați marinada rămasă în bolul cu vinete. Acoperiți bolul cu un capac.

8. Dați bolul cu vinete la frigider pentru 1-5 zile. Vinetele apetisante vor fi gata deja a 2-ua zi, dar vă recomandăm să așteptați până la 3 zile, înainte de a le servi, ca să se marineze bine de tot.

Notă: Dacă doriți să obțineți vinete și mai picante, puteți folosi diferite condimente după gust și adăuga ardei roșu, dar cu grijă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1