Vinete marinate – un aperitiv deosebit de gustos!

Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi, o rețetă nemaipomenit de gustoasă de vinete marinate cu usturoi. Vinetele marinate reprezintă un preparat din categoria gustărilor rafinate! Această gustare se prepară destul de simplu, chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi minunat. Se fermentează vinetele în câteva zile, dar merită de așteptat, pentru că sunt chiar delicioase, puțin picante și extrem de apetisante. Este o gustărică perfectă, servită alături de niște carne la grătar sau cartofi prăjiți.

INGREDIENTE  

– 5-6 vinete

– 10 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE MARINADĂ 

– 100 ml de oțet 6%

– 2 pahare de apă

– 4 cuișoare

– 5 frunze de dafin

– 10 boabe de piper negru

– 3 linguri de zahăr brun sau 2 linguri de miere și 1 lingură de zahăr

– 1,5 lingură de sare

– 1 lingură de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați vinetele și îndepărtați-le pedunculul. La dorință puteți decoji vinetele. Tăiați vinetele felii subțiri de-a lungul, apoi prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se vor rumeni frumos.

2. Pregătiți marinada: combinați toate ingredientele prescrise pentru marinadă într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți marinada până la fierbere. Opriți focul și lăsați marinada să se răcească.

3. Curățați 10 căței de usturoi. Tăiați usturoiul felioare subțiri.

4. Înmuiați fiecare felie de vânătă în marinadă, apoi aranjați-le într-o cratiță sau caserolă, în straturi, presărându-le cu felioare de usturoi. Turnați toată marinada deasupra vinetelor. Deci, vinetele ar trebui să fie complet acoperite cu marinadă.

5. Acoperiți cratița cu capac și dați vinetele la frigider pentru 3-5 zile. Delicioasele și picantele vinete sunt gata. Serviți gustărica apetisantă cu cea mai mare plăcere, alături de niște cărniță, cartofi prăjiți sau de felul de mâncare preferat. Este foarte gustos!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1