Vinete picante cu usturoi și nuci: un aperitiv delicios, ce-i va cuceri pe toți cei prezenți la masă!

Vinetele sunt vedetele meniului de vară și iarnă. Vara, pentru că este ușor de pregătit o gustare apetisantă, iar iarna, conservele cu vinete dispar printre primele din cămară. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de vinete marinate în sos de usturoi și nuci pentru iarnă. Conserva de vinete, puțin picantă și foarte aromată, va atrage iubitorii de gustări picante. Nucile vor da o aromă specială aperitivului. Combinația mai puțin obișnuită de ingrediente este cartea de vizită al regiunii Caucaziene.

INGREDIENTE  

– 1,5 kg de vinete

– 10 căței de usturoi

– 150 ml de ulei vegetal

– 3 linguri de oțet 9%

– 1 pahar de nuci

– 1 ardei iute

– 1 legătură de pătrunjel

– 2 linguri de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați vinetele, îndepărtați cotorul și tăiați-le rondele.

2. Așezați vinetele tăiate într-un bol și presărați-le cu 1 lingură de sare. Amestecați vinetele și lăsați-le pentru 1 oră.

3. Spălați bine vinetele sub un jet cu apă rece, apoi scurgeți-le ușor. Prăjiți vinetele într-o tigaie încinsă cu 2 linguri de ulei vegetal.

4. Pregătiți sosul: spălați verdeața și ardeiul iute. Curățați usturoiul. Dați prin mașina de tocat carne verdeața, usturoiul, nucile și ardeiul.

5. Turnați oțetul, uleiul și sarea rămasă în bolul cu ingredientele tocate. Amestecați.

6. Spălați și sterilizați borcanele cu volumul de 0.5 l și capacele.

7. Umpleți borcanele în straturi, cu vinete și sos. Acoperiți-le cu capace.

8. Tapetați fundul unei cratițe înalte cu un prosop. Așezați borcanele cu vinete în cratiță și turnați apă până la umerii borcanelor. Sterilizați timp de 15 minute. Dacă aveți borcane de 1 l, sterilizați-le timp de 20 minute.

9. Apoi capsați borcanele și lăsați-le să se răcească.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi

1