Vinete în sos de roșii pentru iarnă – o conservă ce nu trebuie să lipsească din cămara ta!

Vă prezentăm o rețetă de vinete delicioase, în sos de roșii și usturoi. Acestea cu siguranță vor adăuga un plus de gust, aromă și culoare, la orice masă în timpul sezonului rece. Servite la masa de sărbătoare, acestea nu vor lăsa pe nimeni indiferent, iar rețeta va fi la mare căutare. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu fascinant.

INGREDIENTE (pentru 5 borcane a câte 1 l)

– 5 kg de vinete

– 300 g de usturoi

– 10 ardei roșii dulci

– 8 ardei iuți

– 1 kg de roșii

– 500 ml ulei de floarea soarelui

– 1 pahar de oțet 9%

– sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați și tăiați vinetele rondele, cu grosimea de 0.5 cm. Presărați-le cu sare și lăsați-le la temperatura camerei pentru 2 ore. Astfel, acestea nu vor fi amare.

2. Scurgeți vinetele de suc. Prăjiți-le într-un ceaun cu ulei încins.

3. Pregătiți sosul: dați prin mașina de tocat roșiile, ardeii și usturoiul. Turnați masa obținută într-un vas și puneți-l pe foc.

4. Când sosul va începe să fiarbă, adăugați sarea și oțetul. Amestecați și fierbeți timp de 5 minute. Faceți focul mic.

5. Pregătiți borcanele. Turnați în fiecare borcan câte 2 linguri de sos și aranjați un strat de vinete prăjite. Alternați astfel vinetele cu sosul de roșii, până veți umple borcanul.

6. Acoperiți borcanele cu capace și sterilizați-le într-o cratiță cu apă clocotită timp de 40 de minute (nivelul apei trebuie să ajungă până la mijlocul borcanelor). Așterneți la fundul cratiței un prosop, astfel încât borcanele să nu se spargă.

7. Scoateți borcanele din cratiță și închideți-le cu capace. Întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați-le să se răcească sub plapumă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1