Vișine conservate în suc propriu. Iarna veți fi mulțumiți!

Astăzi vă vom învăța cum puteți prepara foarte simplu vișinele în suc propriu. Vișinele aromate își vor păstra vitaminele și gustul dulce-acrișor, astfel încât iarna să le puteți savura în diferite deserturi. Vișinele în suc propriu pot fi folosite ca umplutură pentru prăjituri și cornuri, puteți decora înghețata sau prepara torturi și checuri delicioase. Prăjiturile de casă cu fructe întregi sunt foarte gustoase și frumoase. Mai jos vă prezentăm rețeta pas cu pas. Vă dorim poftă bună și rețete delicioase!

Ingrediente

-vișine

-zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Sterilizați borcanele la aburi. Apoi lăsați-le să se scurgă și uscați-le.

2. Spălați bine vișinele și scoateți sâmburii (faceți acest lucru atent, ca să rămână vișinele întregi).

3. Lăsați vișinele să lase suc timp de 10-15 minute.

4. Puneți vișinele și zahărul în borcanele sterilizate: un strat de zahăr, un strat de vișine, presărați ultimul strat cu zahăr și turnați deasupra sucul de vișine, distribuindu-l uniform în toate borcanele.

5. După fiecare strat de vișine, presați bine cu o lingură de lemn. Așezați ingredientele în felul următor: 2 cm de vișine și 1 cm de zahăr.

6. Încălziți apa într-o cratiță adâncă și puneți atent borcanele. Scufundați fundul borcanelor în apa clocotită timp de câteva secunde, apoi scoateți-le, repetați această procedură încă o dată, ca să se încălzească borcanele.

7. Puneți borcanele în cratița cu apă și pasteurizați vișinele în suc propriu.

8. Pasteurizarea unui borcan de 1 l durează cel puțin 20 de minute, iar a unui borcan de 0.5 l – 15 minute. Zahărul trebuie să se dizolve complet și să se combine cu sucul de vișine. În acest timp sucul va începe să fiarbă încet – puteți scoate borcanele.

9. Închideți borcanele cu capace sterilizate, turnați deasupra apă clocotită și lăsați-le să stea timp de 5 minute. Capsați borcanele.

10. Întoarceți borcanele cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să stea până se vor răci complet (nu vă faceți griji, dacă nu s-a dizolvat zahărul la fundul borcanului, acesta se va dizolva mai târziu).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1