Zacuscă deliciosă de vinete cu specific georgian.

Vă prezentăm o rețetă de zacuscă de vinete, obișnuită la prima vedere, dar de data aceasta – cu specific georgian. Cu siguranță va deveni aperitivul preferat pe timp de iarnă și de neînlocuit la masa de sărbătoare. Asigurați-vă cu o iarnă plină de vitamine, aromă și gust!

Ingrediente

– 2.5 kg de vinete

– 2.5 kg de roșii

– 1 kg de morcov

– 1 kg de ardei grași de culoare roșie

– 1 ceapă

– usturoi

– ardei chilli

– 100 g de ulei vegetal

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Masurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tocați ceapa mărunt. Dați morcovul prin răzătoare. Roșiile dați-le prin tocătorul de carne. Prăjiți ceapa în tigaie cu ulei încins. Adăugați morcovul, apoi sucul de roșii.

2. Coaceți ardeii în cuptor. Decojiți ardeii fierbinți, curățiți-i de semințe și dați-i prin tocătorul de carne. Repetați aceleași acțiuni cu vinetele.

3. Adăugați ardeii și vinetele la masa cu roșii și fierbeți-le încă 30-40 de minute. La fierbere, masa de legume se îndesește puțin.

4. Cu 5 minute înainte de a stinge focul, adăugați usturoiul presat și ardeiul chilli (tăiat rondele). Presărați cu sare și piper negru măcinat.

5. Sterilizați borcanele. Umpleți borcanele fierbinți cu legume (la fel fierbinți). Închideți borcanele cu capace fierbinți (imediat după sterilizare).

Notă: Dacă preferați gustări mai picante, puteți mări cantitatea de usturoi și piper.

Savurați cu plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1