Zacuscă din dovleac pentru iarnă. O rețetă simplă, ieftină și delicioasă.

Adăugați culoare în zilele de post sau de iarnă, preparând această zacuscă minunată din dovleac. Datorită legumelor adăugate, zacusca de dovleac are un gust bogat și este foarte apetisantă. Această gustare rece va adăuga o pată de culoare pe masă și va completa garniturile și bucatele din carne și pește. Trebuie să alegeți dovleac dulce și aromat, ca să obțineți un rezultat pe cinste. Savurați cu plăcere această zacuscă delicioasă și aromată!

Ingrediente

– 370-400 g de dovleac

-1 morcov

– 1 ceapă

– 1 ardei gras roșu și cărnos

– 3 căței de usturoi

– 70 g de pastă de roșii

– 50-60 ml de ulei

– 30 ml de oțet

– 25-30 g de sare

– 30-50 g de zahăr

– 70-100 ml de apă filtrată

– 1 priză de piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți toate legumele. Curățați dovleacul, spălați-l sub un jet de apă rece și uscați-l cu un prosop de hârtie. Tăiați pulpa de dovleac bucățele.

2. Curățați ardeiul gras de semințe. Curățați ceapa și morcovul. Spălați toate legumele în apă rece și uscați-le. Tăiați legumele la dorință.

3. Dați ceapa și ardeiul gras prin mașina de tocat cu sită mică sau mărunțiți-le cu blenderul. Dacă vă plac gustările picante, atunci adăugați 1/2 ardei iute.

4. Apoi dați morcovul și dovleacul prin mașina de tocat.

5. Puneți toate legumele pregătite într-o cratiță, turnați uleiul și amestecați. Acoperiți cratița cu capac, puneți-o la foc mic și gătiți timp de 40 de minute. În timpul fierberii, adăugați apa filtrată.

6. Apoi adăugați pasta de roșii și usturoiul dat prin presă.

7. Asezonați zacusca cu sare și piper și gustați-o. Adăugați zahăr, dacă este necesar. Puneți cratița din nou la foc mic și înăbușiți zacusca timp de 30 de minute.

8. Cu câteva minute înainte de a fi zacusca gata, încorporați oțetul, amestecați și gătiți până va fi gata.

9. Sterilizați borcanele, fierbeți capacele timp de aproximativ 5 minute. Puneți zacusca în borcane și închideți-le cu capace.

10. Întoarceți borcanele cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcească timp de o zi. Păstrați borcanele la loc răcoros.

Notă: la dorință puteți prepara zacusca din dovleac la multicooker sau la cuptor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1