”Zăpada pufoasă” – tort fără coacere fin și aromat, perfect pentru cina de Revelion!

Orice gospodină are o mare dorință de a-și uimi și bucura oaspeții și familia dragă cu deserturi deosebite și foarte gustoase, mai ales de sărbătorile de Anul Nou. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de tort rafinat fără coacere ”zăpadă pufoasă”. Veți obține un desert fin, lejer și aspectuos, perfect pentru masa de sărbătoare. Tortul se prepară ușor, din cele mai accesibile ingrediente. Această delicatețe va fi vedeta mesei festive la orice sărbătoare.

INGREDIENTE   

– 2 plicuri jeleu cu gust de lămâie

– 500 g brânză de vaci

– 100 g de biscuiți

– 250 g de smântână

– 3 linguri de zahăr pudră

– 40 g de unt

– 10 g de zahăr vanilat

– 40 g de zahăr tos

– 70 g fulgi de cocos

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Dizolvați praful de jeleu cu apă fierbinte într-un vas (conform instrucțiunii de pe ambalaj). Lăsați să se răcească până la temperatura camerei.

2. Bateți brânza de vaci într-un bol aparte, folosind mixerul, până capătă o consistență cremoasă.

3. Combinați în bolul mixerului smântâna cu zahărul pudră și vanilia. Bateți ingredientele, folosind mixerul, apoi adăugați brânza cremoasă. Omogenizați ingredientele.

4. Amestecați ușor jeleul și turnați-l treptat, cu un jet subțire, în bolul cu celelalte ingrediente. Amestecați compoziția cu ajutorul mixerului, la viteza mică.

5. Prăjiți fulgii de cocos și zahărul într-o tigaie încinsă cu unt. Lăsați să se răcească.

6. Tapetați o formă detașabilă cu folie alimentară. Puneți într-un strat uniformizat biscuiții. Apoi turnați, răspândiți și uniformizați compoziția omogenă de brânză cu smântână. Presărați desertul cu fulgii de cocos.

7. Dați forma la frigider pentru 10-12 ore.

8. Scoateți cu grijă desertul din formă și așezați-l pe un platou. Serviți capodopera culinară alături de o cană cu ceai sau cafeluță. Este foarte gustos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1