Zefir de casă cu gust de mere (pas cu pas) – un desert deosebit de bun pentru copii și nu numai…

Astăzi v-am pregătit un desert extrem de fin și apetisant, cu care să vă răsfățați atunci când aveți poftă de cave dulce – zefir de casă cu gust de mere. Este un desert spectaculos, cu o textură foarte ușoară, moale și aerată, care se prepară extraordinar de simplu și nu necesită ingrediente scumpe.

Este un dulce ieftin, dar de efect – astfel că poate înfrumuseța orice masă de sărbătoare. În această rețetă am folosit agar-agar în loc de gelatină, fapt ce a permis desertului să-și păstreze și mai bine forma și să arate foarte atractiv și apetisant.

Zefirul de casă este un desert natural, nu conține E-uri și este perfect pentru toată familia – de la mic, la mare! Se servește ca atare sau poate fi folosit ca decor pentru torturi și prăjituri. Savurați cu plăcere!

Ingrediente

-4 mere

-10 g de agar-agar (pudră)

-1 albuș de ou

-700 g de zahăr

-1 g de sare de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Turnați într-o cratiță 150 ml de apă și adăugați agar-agar-ul. Amestecați bine compoziția și lăsați-o deoparte cca 60 de minute.

2. Curățați merele de coajă, cotor și semințe. Tăiați-le în câteva bucăți și puneți-le într-o formă de copt. Coaceți merele în cuptorul încins la 180 e grade, timp de 20-30 de minute, până devin moi.

3. Mărunțiți merele coapte cu ajutorul blenderului, până rezultă o pastă (piure).

4. Adăugați 250 g de zahăr și amestecați piureul cu ajutorul blenderului (sau robotului de bucătărie).

5. Adăugați albușul de ou în piureul de mere.

6. Puneți compoziția de agar-agar la foc și adăugați treptat 450 g de zahăr, amestecând în mod constant. Gătiți siropul aproximativ 5-10 minute, până începe să se „întindă”.

7. Bateți cu ajutorul mixerului compoziția de mere cu albuș de ou, până rezultă o masă albă și pufoasă. Adăugați o priză de sare de lămâie.

8. Combinați amestecul dulce de agar-agar cu spuma de mere și amestecați-le cu ajutorul mixerului până la omogenizare. Compoziția obținută trebuie să fie densă și pufoasă.

9. Puneți compoziția într-un posh de patiserie și formați „zefire”, pe un platou tapetat cu hârtie de copt. Lăsați zefirul să se răcească bine și să se întărească puțin (aproximativ 20-24 de ore).

10. Presărați zefirul cu zahăr pudră.

11. Îmbinați (lipiți) câte 2 zefire.

Zefirul este gata! Savurați cu plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1