Zefir de casă din piure de mere – un gust ce cucerește chiar și cei mai iscusiți gurmanzi!

Vă prezentăm o rețetă de desert original și deosebit de delicios. Zefirul se prepară din piure de mere, fiind mult mai delicios și sănătos decât cel din comerț. Din cele mai accesibile ingrediente obțineți un deliciu natural savuros, inofensiv pentru sănătate. Gustul ușor de mere îi va cuceri chiar și pe cei mai iscusiți gurmanzi.

INGREDIENTE

-250 g piure de mere

-250 g de zahăr pentru piureul de mere

-475 g de zahăr pentru sirop

-1 albuș

-8 g de agar-agar

-160 ml de apă

-1 pachețel de zahăr vanilat

-zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți piureul de mere: spălați, curățați și coaceți merele. Faceți din acestea un piure. Adăugați zahărul tos și cel vanilat. Amestecați bine. Lăsați să se răcească la temperatura camerei. La dorință, puteți folosi piure de mere din comerț. În acest caz, va fi nevoie să micșorați cantitatea de zahăr.

2. Înmuiați agar-agar-ul în apă și lăsați-l să se umfle. Puneți vasul pe foc și încălziți-l bine (aproape de punctul de fierbere). Adăugați zahărul și amestecați bine. Fierbeți siropul la foc moderat, până se va îngroșa (acesta trebuie să se întindă într-un fir subțire atunci când veți ridica spatula). Lăsați-l să se răcească puțin.

3. Amestecați piureul de mere cu o jumătate de albuș. Folosiți un mixer la viteză medie. Amestecați până amestecul va căpăta o culoare mai deschisă.

4. Adăugați a doua jumătate de albuș și amestecați până obțineți un amestec pufos.

5. Amestecând încontinuu, cu un jet subțire turnați siropul cald. Amestecați până veți un amestec alb și pufos.

6. Turnați amestecul obținut într-un sac pentru patiserie și formați zefirul pe o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Formați-le într-un tempou mai rapid, astfel încât să nu se prindă.

7. Lăsați zefirul să se usuce la temperatura camerei timp de cel puțin 24 de ore. Presărați-l cu zahăr pudră. La dorință, lipiți câte două jumătăți pentru un desert deosebit de aspectuos.

Notă: Zefirul poate fi completat cu glazură de ciocolată. Doar topiți ciocolata (neagră sau cu lapte) la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde. Dați zefirul glazurat la frigider. Din cantitatea de ingrediente prezentate mai sus obțineți aproximativ 50-60 de zefiri.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!