Zefir delicios de casă – la prepararea acestuia nu veți folosi nici un ou! Un desert uimitor!

Vă prezentăm o rețetă de zefir de casă delicios, fără ouă. Urmăriți mai jos cea mai simplă rețetă a unui desert uimitor de aromat și apetisant, ce vine să dovedească faptul că prepararea unui zefir de nota 10 în condiții casnice nu este deloc complicat. Pregătiți-l măcar o dată și acesta va deveni unul din cele mai solicitate delicii în familie. Pe viitor, cu siguranță veți ocoli rafturile cu zefir din comerț.

Ingrediente pentru piureul de fructe

-125 g piure de fructe proaspete (noi am folosit căpșuni)

-50g de zahăr (3 linguri)

-zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru aquafaba

-120 ml de apă scursă de pe năutul fiert (acesta sa va fierbe până la 40 de ml)

-50 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sirop

-200 g de zahăr

-10 g de agar-agar (1 lingură)

-75 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Adăugați 200 g de căpșuni spălate în vasul robotului de bucătărie. Porniți robotul și faceți un piure omogen din fructe.

2. Treceți piureul obținut printr-o sită. Astfel veți îndepărta particulele mai mari rămase.

3. Cu ajutorul unui cântar de bucătărie măsurați 125 g de piure. Turnați piureul într-o cratiță mică.

4. Adăugați în cratiță zahărul, amestecați și puneți-o la foc moderat. Aduceți amestecul până la fierbere și fierbeți-l timp de 5 minute. Piureul se va îngroșa, iar zahărul se va dizolva.

5. Turnați piureul fierbinte într-un vas și lăsați-l să se răcească.

6. Când piureul se va răci, dați vasul la frigider pentru 60 de minute. La dorință, puteți pregăti piureul de fructe seara, pentru a prepara zefirul dimineața.

7. Pregătiți aquafaba: pentru aceasta puteți folosi o cutie de năut conservat din comerț. Scurgeți cantitatea necesară de suc (120 ml) într-o cratiță mică.

8. Puneți cratița pe foc și fierbeți sucul de la năutul conservat, până 2/3 din acesta se va evapora și vor rămâne 40 ml de suc. Dacă nu ați reușit să găsiți năutul conservat în comerț, fierbeți-l în condiții casnice. Turnați 120 ml de apă scursă de la năutul fiert într-o cratiță mică și fierbeți-l până vor rămâne doar 40 ml. Consistența lichidului rămas este asemănătoare cu cea a albușului de ou. În cazul în care nu dispuneți de nici un fel de năut, folosiți albușul de ou pentru a prepara zefirul.

9. Pregătiți siropul: dizolvați zahărul și agar-agar-ul în apă. Amestecați și lăsați vasul la temperatura camerei, până agar-agar-ul se va umfla.

10. Pregătiți sacul pentru patiserie. Acesta trebuie pregătit din timp, deoarece cu amestecul pentru zefir trebuie de lucrat într-un tempou mai rapid. Acesta foarte repede se prinde.

11. Puneți vasul cu sirop la foc moderat. Amestecați cu ajutorul unei linguri de lemn.

12. Turnați aquafaba într-un vas mai adânc. Amestecați-o cu ajutorul unui mixer la viteză moderată, până obțineți o spumă. Adăugați zahărul și continuați să amestecați. Obțineți o spumă asemănătoare cu cea pentru bezele.

13. Turnați în vas piureul de fructe și continuați să amestecați.

14. În același timp, amestecați siropul cât mai des și fierbeți-l timp de 5 minute.

15. Amestecând încontinuu, turnați siropul în vas. Amestecați cu mixerul încă timp de câteva minute.

16. Turnați amestecul obținut în sacul pentru patiserie.

17. Turnați zefirul pe hârtia de copt și presărați-l cu zahăr pudră.

18. Împreunați câte două jumătăți de zefir și lăsați-le să se usuce timp de aproximativ 2 ore. Dacă nivelul de umiditate în cameră este ridicat, amestecați zahărul pudră cu amidon (în proporție de 2:1).

Notă: Aquafaba este apa scursă de la năutul fiert, are o consistență vâscoasă, asemănătoare albușului de ou. Dacă se bate, acest lichid se transformă într-o spumă albă, densă și stabilă, la fel ca cele obținute din albușurile de ou. Această spumă se poate folosi pentru a pregăti bezele, variante de prăjitură Pavlova, spume cu fructe, biscuiți, torturi și alte delicii.

Urmăriți modul de preparare a zefirului fără ou în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1